Životna priča Jelene Bačić Alimpić puna je neverovatnih obrta, a jedan od onih sa romantičnim krajem odnosi se na poznanstvo s Miroslavom, čovekom njenog života i sada mužem, inače sudijom.

Do njega je došlo pred Jelenin odlazak u Kanadu, gde je odlučila da potraži posao nakon završenog fakulteta 1992. godine.

"Priveo me je, pošto se nisam odazivala pozivu suda jer sam non-stop bila na putu. Radila sam tada na televiziji", ispričala je Jelena za Kurir. "On je poslao policiju u tri sata noću da me privedu i ja sam bila užasno besna na njega, nisam mogla očima da ga vidim! Namolila sam ga, zajedno s majkom, koja umalo infarkt nije doživela, da me ne vode noću u sud. Došla sam ujutro u osam i saslušana sam. Tako sam upoznala supruga, ali mi nije ostao u dobrom sećanju."

Jelenin boravak u inostranstvu je prošao neslavno. Pokušala je da dobije papire i sav novac koji joj je otac dao za put dala čoveku koji joj je dokumenta obećao. "On se nikada više nije pojavio... Bilo me je sramota jer sam bila prevarena, naivna budaletina i rekla sam tati da se neću vratiti dok te pare ne zaradim da mu vratim, te sam ostala godinu dana", priča Jelena. Radila je kao bebisiterka u porodici s troje dece, smeštena u podrumskoj sobici od nekoliko kvadrata.

Sledeći pokušaj je bio u jednoj firmi koja je švercovala pelene za Beograd, bilo je to vreme kad je crna berza vladala Srbijom.

"Kad je otac saznao da sam bila žrtva prevare, u jednom telefonskom razgovoru, rekao mi je da ga ne teram da on sa šezdeset i nešto godina preleće okean nego - pakuj se i vraćaj se kući, meni nisu važne pare, meni si važna ti."

Po povratku, slučajno je ponovo srela Miroslava, a ubrzo je počelo i njegovo udvaranje. "Nije bilo tada mobilnih telefona, onda sam sutradan dobila na poslu telegram u kome je pisalo: "Želim Vam uspešan dan!" I tako... Moj suprug je bio džentlmen, lepo mi se udvarao, i dugo.

Onda smo počeli da se zabavljamo, u međuvremenu je moj otac doživeo infarkt, Miroslav mi je tu jako puno pomogao, pošto je to bilo na mađarsko-ukrajinskoj granici, a posle samo jednog dana bio je u Vojvodini. Bila sam s njim dok je bio prikačen na mašine i potpisala da ga vodimo u Kamenicu. Iz kola smo ga stavili na operacioni sto i profesor Radovanović ga je operisao, tako da sam ja, kad je tata preživeo taj trostruki bajpas, rekla da ću se udati i da on mora da živi.

Danas su Miroslav i ona već treću deceniju u srećnom braku i imaju dvoje dece.

Instagram / jelena_bacic_alimpic U srećnom braku decenijama!

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna