Lepotica koja je probila "berlinski zid" u modi, Paulina  Poriškova (55), ponovo je na naslovnim stranicama svetskih portala. Ovoga puta ne zbog uspeha na modnim pistama već zbog teške životne  priče koju je podelila na svom Instagram profilu.

Naime, prelepa Čehinja bila je prvi fotomodel iz Centralnoistočne Evrope koji je ukrasio naslovnicu nekog američkog modnog magazina. Počela je da radi već sa 13 godina, decenijama je imala fantastičnu karijeru, a završila je u siromaštvu. Kako se to dogodilo?

Paulina se 1989. godine udala za rok muzičara Rika Okazeka i par je u braku dobio dvoje dece. Napravila je, kako kaže, kobnu grešku pošto nije potpisala predbračni ugovor. Kada je njen suprug umro, 2019. godine, ispostavilo se da ni njoj ni sinovima nije ostavio ni centa.

"Proveli smo 28 godina u braku i, naravno, udružili finansije. Stekli smo dve kuće, ali obe od hipotekom, a ja zaradila sebi penziju. Međutim, kad je on umro, spala sam sa decom na prosjački štap". Kako se to desilo?

"Bili smo razdvojeni već par godina pre njegove smrti, ali zvanično i dalje u braku", objašnjava Paulina. "Ipak, on je izmenio testament pred sam kraj života i iz njega izbacio i sinove i mene. Bukvalno smo morali da molimo prijatelje da nam kupe hranu", priča danas manekenka.

Obe kuće su bile pod hipotekom i manekenka je morala da ih otplaćuje od svoje penzije. Praktično, imala je imovinu koja joj je samo donosila trošak. Trebalo je čak godinu dana da se raspletu finansijske zavrzlame i konačno reše sva novčana pitanja. Sada je spremna da sa svima podeli svoje iskustvo.

"Svojim unukama, ćerki - kad bih je imala, svojim kumicama, bilo kojoj mladoj ženi na svetu - posavetovala bih da dobro razmisli da li joj romansa može pomutiti mozak toliko da uopšte ne razmišlja o svojim finansijama. Važno je da se žena finansijski osigura i danas bih potpuno drugačije postupila.

 Izvor: Lepa&Srećna