Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PROŠLA SAM KROZ PAKAO, BEZBROJ NOĆI SAM PROPLAKALA: Jelena Bačić Alimpić o teškim životnim momentima

Jelena Bačić Alimpić gotovo se povukla iz medija, pojavljuje se vrlo retko, uglavnom povodom nove knjige.

  Izvor: Youtube/Printscreen/TV Most Novi Sad

Knjige Jelene Bačić Alimpić su bestseleri, ukupno ih je 11, a sada je prvi put odlučila da napiše psihološki triler “Nisam kriva”, koji, između ostalog, govori o zlostavljanju žena. Spisateljica je istakla koliko su žene u nezavidnom položaju jer su naterena da se bore za svoje mesto pod suncem.

"Strašno je koliko smo naterane kao da se mrzimo i grebemo da bi se izborile za svoje mesto, a sve mi imamo svoje parče neba i svoje mesto pod Suncem. Zahvalna sam bogu na svemu što mi je dao, imam zdravu decu, ja sam još uvek zdrava, bog mi dao pamet da napišem do sad 11 knjiga, šta će meni više od toga? Koga bih ja trebalo da mrzim? Ne mislim da je kasirka manje bitna od mene, ekonomista, bankarka, medicinske sestre. Mislim da su one mnogo veće od mene, jer ja o njima pišem", kaže Jelena za Blic i priznaje da se i samanervirala zbog različitih osporavanja.

Možda će vas zanimati

 "Posebno dok sam radila na televiziji, teško sam se nosila sa predsrasudama. Radila sam i sa vladikama i sa starletama i moja neka prilagodljivost da sa svakim mogu da razgovaram bila je moj dar, ali su to neki ljudi pogrešno razumeli. Kad sam izdala svoju prvu knjigu, tad sam stvarno prošla kroz pakao. Nisam mogla da jurišam kao Don Kihot na vetrenjače, i da objašnjavam da sam profesor književnosti. Kome, čemu i zašto da objašnjavam bilo šta? A bilo je momenata kada pročitate nešto o sebi što je potpuna glupost i to vas do srži zaboli. Pokušavala sam da to ne uzimam k srcu, ali sam preterano empatična i emotivna, bezbroj noći sam proplakala i uvek sam se trudila da zaštitim decu da oni to ne vide", rekla je spisateljica, kojoj je inspiracija za poslednji roman bio odlazak ćerke Dunje u Holandiju.

 "Dunjin odlazak potpuno me je razorio iako sam je podsticala i podržavala u svim željama i htenjima. Važno je da su ona i sin Marko srećni, a ja se već nekako snalazim. Sve se promeni. Odjednom ostanete sami, bez gnezda, ali to je život i to je normalno. Pitate me da li deci treba dati krila? Ja sam mojima, osim ogromne ljubavi, dala najšira i najlepša krila na svetu", rekla je ona nedavno.

Pročitajte i ovo

Izvor: Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mile

Nesto ti otekla gloooova.

Nikola

Ali kad "spisateljica" uredno napiše Sunce sa velikim S, a bog sa malim b... Sve mi je jasno! Bruka i sramota "spisateljice"

Milena

@Nikola Novinski članak, a Vi optužujete Jelenu kao da je ona tekst o sebi lično ga kucala. Zato ste tako negativni? Da li Vam je nešto otela, nažao učinila?

Najnovije