Samim tim, oralno zdravlje može uticati na svaki aspekt vašeg života – emotivni, društveni, mentalni i fizički. Brojne studije pokazale su povezanost neadekvatne higijene zuba i hroničnih bolesti kao što su dijabetes, bolesti srca i moždani udar.

Širom planete oko tri i po milijarde ljude pati od oralnih bolesti – kao što su karijes i bolesti desni koje se mogu sprečiti adekvatnom higijenom zuba koja podrazumeva potpuno i redovno uklanjanje svih naslaga sa zuba. U našoj zemlji, slična je situacija - statistika pokazuje da se umesto preporučena 2 pranja dnevno po 2 minuta, zube peremo oko 30 sekundi, a četkicu menjamo 1-2 puta godišnje, dok je preporuka da se zameni na svaka 3 meseca.

Philips_fotografija 4.jpeg
Promo 

Kako bi radila na širenju svesti o važnosti održavanja higijene zuba i prevencije, kompanija Philips je održala događaj radi promocije Sonicare Protective Clean električne sonične četkice za zube uz pomoć koje briga o zubima nikad nije bila jednostavnija.

"Misija kompanije Philips je poboljšanje života ljudi kroz smislene inovacije, a jedna od njih je i sonična tehnologija koja je u osnovi naših četkica. Ova klinički dokazana tehnologija, koja je prvobitno patentirana od strane naše kompanije, predstavlja dinamično fluidno delovanje, a mikro mehurići nastali vibracijama čiste i prostor između zuba", rekla je Aleksandra Stajić, Consumer Marketing Menadžer brenda Philips za Srbiju dodajući da su neke od prednosti ove tehnologije čišćenje interdentalnih prostora, uklanjanje naslaga i nega desnih, čišćenje ortodontskih proteza i teško dostupnih mesta…

Nadovezujući se na benefite, istakla je razlike između sonične tehnologije i obične četkice.

“Philips Sonicare za samo 2 minuta postiže ono što obična četkica ne uspeva za mesec dana zahvaljujući čak 62.000 pokreta u minutu koji usmeravaju mikro mehuriće duboko između zuba i uzduž linije desni uklanjajući do 7 puta više naslaga. Takođe, Philips Sonicare četkica za zube smanjuje učestalost krvarenja desni dvostruko efikasnije od obične četkice za zube, a zahvaljujući senzoru pritiska čak 50 odsto je nežnija od obične”, rekla je Stajić dodajući da su sonične električne četkice jednostavne i za korišćenje jer korisnik ima jasan pregled čišćenja, a zahvaljujući funkcijama Smart Timer i QuadPacer može zube da pere duže nego običnom četkicom.

Philips Sonicare fotografija 10.jpg
Promo 

Kako je naglasila, ove četkice vrše adekvatnu tehniku pranja zuba, a zahvaljujući tri načina rada (Clean, White i Gum care) koji zadovoljavaju potrebe običnih, ali i korisnika sa oboljenjima desni, pomažu u smanjenju kamenca, čiste i interdentalni prostor, a i preporučene su i od strane Udruženja parodontologa Srbije.

“Pored gore navedenih benefita, ove četkice poseduju i BrushSync funkciju koja omogućuje automatsko biranje optimalnog načina četkanja i nivo intenziteta, za izuzetno izbeljivanje. Samim tim, primetićete belji osmeh, do 100 odsto, za samo 7 dana”, navela je ona.

Pomoću Philips Sonicare električne sonične četkice iznenađujuće je lako postići najbolje rezultate, beo i lep osmeh, a možda i ono što je najvažnije – zdrava usta!

Tekst: Promo