Mali River Stoun, bratanac slavne glumice Šeron preminuo je juče nakon samo nekoliko dana borbe za život.

Dečak je imao tek 11 meseci, a našli su ga u krevetiću u petak u stanju "potpunog otkazivanja svih organa". Reč je o najmlađem detetu Šeroninog brata Patrika koji sa suprugom Tašom i troje dece živi u Ohaju.

Glumica je prvo za vikend objavila tužnu sliku mališana na aparatima, uz poruku svima da se mole za život malog Rivera. "Treba nam čudo", napisala je Šeron. Zatim je juče na Instagram profilu podelila dirljiv video snimak svog bratanca uz propratni tekst: "River Vilijam Stoun, 8. septembar 2020-30. avgust 2021." Ona je dečaku bila i kuma.

Još uvek nije jasno šta se tačno sa dečakom desilo i šta je uzrok smrti. U medicini je, inače, poznat sindrom iznenadne smrti deteta koji može biti izazvan brojnim razlozima ili njihovom kombinacijom.

Navedimo samo neke - dešava se da sam organizam ne uspeva da detektuje višak ugljen-dioksida u krvi, a do gušenja može doći ako beba spava na stomaku ili na boku, ili na izrazito mekanim površinama. Takođe se nipošto ne preporučuje da dete spava sa cuclom, a iz krevetića treba izbaciti sve plišane igračke, nepotrebnu ćebad, prekrivače i tome slično.

Izvor: Lepa&Srećna