"Već šest-sedam godina imam insulinsku rezistenciju i trebalo je da prođe godinu dana da dođem do pravog lekara i to otkrijem", otkrila je Sofija Rajović u emisiji "TV Ordinacija", na RTS.

Glumica je primetila da ima problem sa kilažom, jer se za samo 23 dana ugojila 10 kilograma. "Jela sam slatko kao i uvek, ali sad sam videla da dobijam mnogo na težini. Lekari mi nisu verovali, mada sam nosila sliku da pokažem kako sam nekad izgledala da bi se uverili kako nešto ipak nije u redu."

Sofija kaže da je naučena da od lekara traži rešenje. "Otac mi je bio doktor i stalno je govorio da je vreme najbolji lek. Svaki se problem lakše rešava ako se na vreme obratite lekaru", kaže glumica. Međutim, ona je dugo lutala od jednog do drugog stručnjaka. Prvo iskustvo nije dalo rezultate. "Mučila sam se tri meseca da bih, na kraju, videla da sam smršala 400 grama. U drugoj dijeti sam shvatila da bi trebalo da čitav život podredim nabavci i pripremi hrane."

Tek kad joj je konačno postavljena prava dijagnoza, moglo se pristupiti i odgovarajućoj terapiji. "Kod mene je bila jasna slika - imala sam, zaista, nenormalnu potrebu za slatkim", iskrena je Sofija.

sofija rajovic
ATA / Antonio Ahel 

"Ko ne zna kako je to, blago njemu. Ja sad ponekad sebi dozvolim slatkiše, ali čim vidim da kilaža raste, ponovo prestajem. Tad se, u šali, javim prijateljima i kažem im da bi bilo bolje da se ne viđamo par nedelja. Strašna je to nervoza, strašna zavisnost.

Ali sad, uz lek koji uzimam svakog dana, prilagođenu ishranu i svakodnevnu fizičku aktivnost, uspela sam da stavim insulinsku rezistenciju pod kontrolu."

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna