Ovogodišnje izdanje Pesme Evrovizije privuklo je više pažnje nego takmičenja koja su ranije održana na ovom prestižnom festivalu. Predstavnica Srbije, Konstrakta, plasirala se u finale koje je na programu u subotu.

Nastup naše predstavnice mnogi komentarišu, a posebno je zanimjivo kako su to učinili Britanci s obzirom da je rečenica "koja li je tajna zdrave kose Megan Markl?" svima ušla u uši.  Od ostrvih medija naša Konstrakta je  dobijala uglavnom pozitivne komentare, a britanski novinar Mark Sevidž stavio ju je na drugo mesto svoje liste.

"Radost Evrovizije nije u tome da analiziramo da li je glasanje političko ili ne, već u tome da pronađemo neobične, prelepe, strastvene i čudne nastupe koje su zemlje učesnice pripremile", piše novinar BBC koji je napravio listu sedam pesama na koje bi trebalo obratiti pažnju tokom finala Evrovizije i Konstrakta je na drugom mestu. 

"Srpska "In corpore sano" je očigledno pisana za vreme pandemije i to je napisao neko ko je jurio po doktorskim sajtovima u sred nervnog sloma"

"Oda ličnoj higijeni i postavlja večna pitanja o nezi kose Megan Markl, pre nego što se pretvori u grozničavo ispitivanje higijene i pitanja kao što su da li podočnjaci znače da imate problem s jetrom", nastavlja Mark.

"Možete da zamislite Konstraktu (Ana Đurić) kako žvrlja ovaj tekst po zidovima tokom posebno mračne noći svoje duše, a ta slika postaje sve jača zbog hora koji joj se pridružuje na sceni i izgovara tekst na latinskom",  piše novinar Mark Sevidž.

"Za slučaj da to nije dovoljno čudno, ceo nastup Konstrakta pere ruke u lavoru. Naravno da je ovo favorit publike",  zaključuje Sevidž.

Konstrakta nastupa večeras,  pod rednim brojem 24.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna