Svi se nadaju prolasku Konstrakte u finale Evrovizije, a u večerašnjem polufinalu je jedna od njenih glavnih suparnica Kornelija Jakobs, koja predstavlja Švedsku.

Njena pesma "Zagrli me jače" (Hold Me Closer) je najbolje plasirana na kladionicama. Već je nazivaju "kraljicom Evrovizije", a zbog snažnih emocija koje se osećaju u ovoj moćnoj baladi na Instagramu joj poručuju kako se "stalno ježe od njene pesme" i kako se "može pasti u nesvest".

Kristina je započela svoju muzičku karijeru kao deo devojačkog benda "Love Generation", ali se grupa raspala već posle tri objavljene pesme. Ona je nastavila, a epitet uporne i neumorne je zaslužila višestrukim učešćem na tamičenju Melodifestivalen.

Reč je o švedskom preliminarnom takmičenju za Evroviziju na kojem je Kornelija uspela da se plasira u finale i pobedi tek ove godine, posle neuspeha 2011, 2012. i 2021. godine.

Švedska nastupa na broju 17, a ovo su i ostali učesnici drugog polufinala: Finska, Izrael, Azerbejdžan, Gruzija, Malta, San Marino, Australija, Kipar, Irska, Severna Makedonija, Estonija, Rumunija, Poljska, Crna Gora, Belgija i Češka. 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna