Tanji Bošković je juče, u Narodnom pozorištu u Beogradu, uručena nagrada "Žanka Stokić". Ovo priznanje se uručuje od 2003.godine, na inicijativu Mire Stupice, a kako je Tanja rekla, glumice koje je dobiju čuvaju sećanje na veliku divu srpskog glumišta.

"Zahvalna sam na nagradi i uspesima, ali se često zapitam - šta je uspeh? Meni je uspeh svaki dan koji preživim, u molitvi i radosti", rekla je Tanja posle uručenja nagrade. "Tako pamtimo i Žanku - ona je precrkla od užasa koji su joj se dešavali, dvaput bila u komi, a danas je pamtimo po smehu i dobroti koju je prosipala svima."

Tanja je u penziji, ali kaže da igra više nego ikad. "U decembru sam imala 21 predstavu što nije učtivo umojim godinama, ali srećna sam što danas mogu da biram koje će to predstave biti. Radujem se što mi se čini da imam i više vremena - da skuvam slatko, da gledam film, da sedim da čitam do iznemoglosti, dok ne svane sledeći dan."

Kaže da uživa u kuvanju i peglanju. "Posle predstave ne idem u kafanu, najbolje se spustim sa adrenalina tako što peglam", kaže iskreno. "Više kuću i druženje u njoj nego sedenje u kafani."

tanja boskovic
ATA / Antonio Ahel 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna