Budući da je rodom iz Kragujevca, Marija je godinama za Prvi maj uživala u čarima Šumadije i njene prirode.

"Bespotrebno je da čitaocima pričam koliko je Šumadija bogata, lepa i zelena. Postojalo je nekoliko mesta koja su bila "in" za sve nas kada je u pitanju 1. maj, gde smo organizovali uranke. Sećam se da smo samo mislili o tome da obezbedimo sve što nam treba i da smo danima svi skupljali novac kako bismo kupili sve što nam je neophodno. I evo, dok sa vama pričam o tome, samo bih ponovila onu staru - živi dok možeš. E samo to bih poručila omladini i, naravno, čestitam svima Praznik rada", rekla je Marija za "Novosti".

Jedina srpska evrovizijska pobednica prisetila se trenutka kada je 2007. godine u Helsinkiju sa pesmom "Molitva" trijumfovala na najvećem muzičkom takmičenju.

"To se desi jednom. Uf, emocije, zbunjenost prvih par sekundi. A onda dernek. Taj dernek i dan-danas mogu da osetim i proživim", ispričala je pevačica i dodala:

"Samo kada bi uzeli sve pobedničke pesme od "Molitve" pa do danas, jasno se vidi da je to postao scensko-muzički spektakl. Pobednika odlučuje više faktora koji se iz godine u godine menjaju. Da moram opet na Evroviziju, stvarno bih se dobro zamislila šta je to što Evrovizija traži".

marija serifovic 1
Instagram / Serifovic 

Marija je već godinama član žirija u muzičkom takmičenju "Zvezde Granda", gde u svakoj sezoni ima grupu kandidata kojima je mentor.

"Vrlo sam ozbiljno i odgovorno pristupila tom poslu. Posebno mi je drago što sa svojim kandidatima mogu da radim onako kako smatram da treba, a ispostavilo se na kraju da je to dobitna kombinacija - moje znanje i njihov talenat. To su sjajni kandidati i kada nekada bude naporno zbog višesatnih snimanja, obaveza i proba, krajnji cilj nas podseti koliko je lepo što se bavimo muzikom", zaključila je pevačica.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna