Đorđe Đoković poslednjih dana dobija brojne pohvale za uspešno organizovan teniski turnir Serbia Open, koji je održan u Beogradu, a čiji je on direktor.

Velika podrška su mu braća Novak i Marko, a najbolji svetski teniser svojim savetima daje Đorđu dragocenu pomoć.

"Novak mi je velika inspiracija. Toliko je postigao u tenisu i još uvek nastavlja da ide napred. Održavamo naš odnos kao i sva druga braća i sestre. Sva trojica smo se vrlo mladi odselili od kuće. Nastavili smo da "guramo" jedni druge, da budemo što bolji. Novak nije uključen u organizaciju turnira, ali on me često usmerava kao brat i daje mi dragocene povratne informacije kao vrhunski igrač. Definitivno cenim što to imam", rekao je Đorđe Đoković za "Lastwordonsports.com".

Đorđe se prisetio i kako je došao na ideju da organizuje turnir u Beogradu, a upravo u tom trenutku pored njega je stajao Novak koji ga je odmah podržao. Ideja se rodila na Adria Tour-u, koji je takođe Đorđe nadgledao kao direktor.

"Dok smo gledali Dominika Tima kako pobeđuje u finalu protiv Krajinovića, Novak se okrenuo prema meni i rekao: 'Čoveče, ovo je neverovatno'. Tada sam mu rekao da treba da počnemo da razgovaramo o tome da se ATP turnir organizuje ovde. Odmah je rekao 'Hajde'", prisetio se Đorđe.

Novak i Đorđe Đoković
Youtube / Printscreen / Tennis TV 

Đorđe je na kraju istakao da je i njemu i Novaku cilj da Srbiju predstave u najboljem svetlu.

"Trudimo se da damo sve od sebe da predstavljamo Srbiju na međunarodnoj sceni. Srbi su veoma gostoljubivi. Dočekali smo više od 2.000 međunarodnih turista koji su došli u naš grad samo zbog ovog turnira. Želeli bismo da taj broj bude mnogo veći u narednim godinama. Želim da svi iskuse ono što moj grad i moja zemlja mogu da ponude. Kao što je Novak ranije pomenuo u štampi, zaista imamo mnogo toga da ponudimo", zaključio je najmlađi od braće Đoković.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna