Aleksandar Kazić, pevač koji je sa bratom Dimitrijem postao poznat u celoj Srbiji tokom takmičenja  "Zvezde Granda" operisan je danas u Urgentnom centru u Beogradu. Mladić se na lekarski pregled javio zbog blagih bolova u predelu testisa, ali je ustanovljeno da boluje od karcinoma i hitno je zakazana operacija.

Kako piše "Kurir", ovu informaciju je potvrdio i prijatelj braće Kazić. "Istina je, svi smo šokirani. Upravo ga operišu i nadamo se najboljem", izjavio je.

Bol je jedan od prvih simptoma raka testisa, ali je kod svakog trećeg pacijenta ustanovljeno da im je bio smanjen broj spermatiozoida. Svaki deseti je imao jedan nespušten testis (kriptorhizam).

Kad se bolest otkrije, hitno se pristupa operaciji i odlučuje o hemoterapiji i zračenju. Uklanjanje jednog testisa ne izaziva ni neplodnost ni impotenciju. Svaki muškarac treba da, najmanje jednom mesečno, pregleda polne organe i da ode kod lekara čim otkrije. Treba obraćati pažnju na veličinu, konzistenciju i površinu skrotuma.

Youtube / Zvezde Granda Zvezdi Granda otkriven rak testisa.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna