Nekoliko dana pred Uskrs Nikola Rokvić krenuo je na put o kom je godinama maštao. Posetio je manastire Svetog Save Osvećenog i Svetog Teodosija, a ostvario je sebi veliku želju, da kao hodočasnik Uskrs dočeka u Jerusalimu.

Ovo iskustvo mu je mnogo značilo, a kada je obavio hodočašće dodao je prefiks Hadži uz ime. 

"Čovek sam koji je ceo život putovao, obišao sam svet, video mnoge lepote… Ovaj put se razlikovao od svih drugih. Pokloničko putovanje, hodočašće, Svetom zemljom ne mogu uporediti ni sa čim. Ići zemljom pokloniti se Grobu Gospodnjem i boraviti na mestima na kojima je hodio Gospod Isus Hristos, Majka Božija, Apostoli i mnogi Sveti ljudi donosi neopisivu blagodat ali i veliku odgovornost! Kome je mnogo dato, mnogo će se i tražiti!", poručio je Nikola i istakao da je zahvalan na svemu što je iskusio.

Screenshot / Instagram / nikolarokvic Pogružavanje u reci Jordan!

 "Bilo je radosti, ljubavi, smeha i suza, zajedničke molitve uz veličanstvena pokajanja! Bilo je teško, nekada rizično i opasno ali uvek blagodatno! Sve to skupa, celoj našoj grupi donelo je nove vidike i otvorilo duhovne poglede! Zahvalan sam Bogu, mojoj grupi, braći i sestrama koji su nesebično to u svakom smislu i bili... Završiću stihom moje pesme: "Vredelo je svakog koraka, ovo traženje". Neka je na zdravlje i spasenje! Hristos Voskrese! Hadži Nikola", napisao je on na Instagramu.

Instagram / nikolarokvic Pevač na hodočašću u Jerusalimu.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna