Nikola Rokvić je ostvario sebi veliku želju, kao hodočasnik je dočekao Uskrs u Jerusalimu. Pevač je, na Veliku subotu, bio u Hramu groba Gospodnjeg, gde okupljeni čekaju naročiti Božji blagoslov, silazak Blagodatnog ognja.

Na mestu gde je nekad bila pećina, podignuta je kapela Kuvuklija, a u njoj se, pred Uskrs odigrava jedno od najvećih čuda o kojem se prenosi vest sa vernike na vernike. Sa neba silazi Blagodatni oganj koji, čudesno, pali sveće pravoslavnom patrijarhu koji služi u kapeli, a zatim se oganj prenosi drugim vernicima.

Po običaju, u hramu se još na Veliki petak uveče pogase sva kandila, a vrata kapele zapečate. Patrijarh se razodeva, ostaje samo u stiharu i, noseći trideset tri sveće u rukama, ulazi ka grobu. Broj sveća je broj godina koje je Hrist proživeo na zemlji. Dok verni oko kapele ne prestaju da se mole, svetlost je odjednom obasja iznutra, a patrijarh izlazi sa upaljenim svećama.

Nikola Rokvić je prisustvovao ovom događaju i snimcima ovekovečio svoje doživljaje u svetinji. Njegovi pratioci u Srbiji su oduševljeni slikama pa ih obavezno pogledajte i vi!

Instagram / nikolarokvic Pevač na hodočašću u Jerusalimu.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna