Nikola Rokvić je uz podršku i razumevanje supruge Bojane Barović otputovao u Jerusalim zbog Uskrsa. Popularni pevač ispunio je svoju davnašnju želju da poseti ovo najsvetije hrišćansko mesto i dočeka Veliki petak, Veliku subotu i Uskrs u Izraelu.

„Svake godine Vaskrs slavimo porodično, idemo u crkvu, naravno nakon toga obavimo porodični ručak. Ove godine je malo drugačije, jer imamo dva različita putovanja. Nikola ide u Izrael gde će da prisustvuje paljenju blagodetog ognja i to ga posebno raduje. Pošto to nije baš putovanje za decu, jer su velike gužve, ja ću biti sa svojom porodicom i otići ćemo na Bled“ rekla je Bojana za Kurir.

Mir i spokoj koj oseća na ovom svetom mestu vidi se i po njegovim fotografijama na Instagramu. Blaženo lice, osmeh i brojnih hrišaćnski simboli sastavni su deo njegove ličnosti. Za pogružavanje u reci Jordan nosio je lanenu belu košulju i brojanicu.
Nikola je kao i mngoi Srbi iz svih delova naše zemlje u svetoj reci Jordan u kojoj je Jovan Krstitelj krstio Isusa Hrista obavio takozvano pogružavanje. 

Boravak u Izraelu Nikola je iskoristio i za posetu planina blaženstva, u pitanju je brdo u severnom Izraelu, na visoravni Korazim. Tu se veruje da je Isus održao Besedu na gori.

Isposnički život i molitva mu očigledno prijaju, a izgled koji je daleko od luksuza i teženje modernog doba pokazuje da je pevač u veri pronašao svoj put. Nikola je početkom godine u emisiji „Dok Anđeli spavaju“ govorio o svom otkrivanju vere, ali i monaškom životu.

„Bio sam malo naporan porodici tada. To je ta prva moja spoznaja duhovnosti, svaka tema je bila vezana za duhovnost, hteo sam svima da prenesem to kako sam ja goreo u veri, ali ne može to tako. Ja sam čovek koji ima porodicu, ima decu i moja kelija je moja porodica. Tako živim i pokušavam da nađem taj neki uzani put, porodični, a što se tiče monaštva, možda jednog dana kad izvedem decu na pravi put. Moja Bojana je veliki čovek, veliki prijatelj, ona je jako uticala na moj život, naravno, svaka žena utiče na život muškarca, ali ona je nadogradila tu neku empatiju, ljudskost… Tri u jednoj i žena i sestra i drug. To je Marinkova pesma. Ona je videla tu moju želju i ljubav da je rekla: “Nikola, ti ako budeš želeo da kreneš tim putem, daću ti blagoslov”.

Screenshot / Instagram / nikolarokvic Pogružavanje u reci Jordan!

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna