Kada je pre 12 godina Bekim Fehmiu oduzeo sebi život mnogi su sa nevericom prihavtili taj podatak, ali i tada ga je njegova supruga Branka Petrić razumela. Danas je objavljeno novo izdanje njegove autobiografije “Blistavo i strašno”, a slavna glumica rado govori o voljenom suprugu.

Gostujući u “Uranku” na K1 prisetila se i situacije kada su boravili u Los Anđelesu, u kući jednog poznatog glumca, koji im je kazao da strepi svake godine koliko će para zaraditi kako bi mogao da zadrži i da održava takvu kuću.

“Bila je to luksuzna vila na vrhu brda sa pogledom na ceo grad. Dok smo se vraćali u hotel, Bekim mi je rekao da mu ne pada na pamet da strepi da li će i koliko para da zaradi zbog kuće. Mi smo bili u takvoj situaciji kao zemlja da je mogao bez problema da živi u Beogradu, a da karijeru pravi u inostranstvu. Ako ste imali dobre agente, za čas ste svuda mogli da stignete avionom. Dino De Laurentis imao je fantastičan studio u Rimu, bio je i biznismen, i kada je video da će produkcija biti važnija u SAD-u nego u Evropi, odselio se u Ameriku. Stalno je govorio Bekimu da i on dođe, ali Bekim zbog porodice nije želeo da se seli. Nikada ga nije fascinirao taj svet, i meni se to užasno dopadalo. Meni se više dopadao taj glamur. Mislila sam uvek da ćemo kada mu se završi snimanje u Rimu ili Londonu, malo da ostanemo u tom gradu, a on se odmah vraćao kući. Shvatio je brzo da je to samo spoljna slika, a da je suština nešto drugo,” ispričala je Branka i dodala da kada se osvrne, shvata da u mladosti baš i nije bila na zemlji.

Branka Petrić  o Bekimu Fehmiu
Screenshot / Youtube / K1 

“Jedanput smo se kobajagi venčali u Rimu, jer meni nije ni palo na pamet da se raspitam da li mi trebaju dokumenta za venčanje. Ništa nismo poneli. Drugi put smo se stvarno venčali u Rimu, a kada smo kumove poveli na večeru, oni su samo pričali o tome koliko je brak grozan... A mi tek venčani! U našem domu sedeo je u fotelji, i govorio mi: “Sedi preko puta mene, hoću da te gledam.” Bili smo zajedno 47 godina, a u braku 43. Njega nema već 12 godina. Kada se tako nešto desi pokušavate da preživite. Na sreću ja imam decu, imam razlog zbog koga i zbog čega da živim. Počeli su da mi stižu zadaci i predstave, išla sam iz jedne u drugu, i imala više premijera nego u periodima kada sam bila mnogo mlađa. To mi nije davalo prostora da se osamim i tugujem. Onda sam posle izvesnog vremena shvatila da je on bio kao moj blizanac. Otišao mi je blizanac. Jednom sam mu rekla: “Ja te volim kao brata,” jer nisam imala brata. A on me pitao kako to kao brata, pa sam mu objasnila da sam kod Eriha Froma pročitala da je ljubav između brata i sestre najveća ljubav. Brak je kao biljka o kojoj se čovek mora stalno brinuti.”

Bekim Fehmiu
Screenshot / Youtube / Stevan Vagner 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna