U poslednje vreme često se piše o ljubavnom životu Opre Vinfri. Ona se više od 40 godina druži sa voditeljkom Gejl King, a godinama se šuška da su u navodnoj vezi. Opra je od 1986. godine u vezi s biznismenom Stedmanom Grejemom, a s obzirom na to da se par nikada nije venčao, mnogi se pitaju zašto. Na nagađanja o njenoj homoseksualnoj aferi jednom prilikom odgovorila je i sama Opra.

“U našoj kulturi ne postoji definicija takve bliskosti između dve žene, pa mi je jasno da ljudi žele na naš odnos staviti određenu etiketu, jer kako neko može biti toliko blizak, a da nije u seksualnom odnosu. Zar zaista mislite da bi me bilo sram da priznam da sam gej? Dajte, molim vas”, oštro je odgovorila Opra.

Opra Vinfri nikada nije krila svoje tužno detinjstvo. Rodila ju je tinejdžerka i ostavila kod svoje majke, gde je odrastala u apsolutnom siromaštvu. Jedna od najuticajnijih žena na svetu, televizijska voditeljka Opra Vinfri, rođena je 29. januara 1954. godine u Misisipiju. 

“Nikada o sebi nisam razmišljala kao o devojčici koja je siromašna i bez zaštite, već o nekome ko je predodređen da se sam bori za sebe i odgovora za svoje postupke” govorila je Opra.

Kada se prisećala svog detinjstva često je govorila da je bila toliko siromašna da nije imala čak ni garderobu već je odrastala u džaku od krompira koji joj je baba prepravila u haljinicu. Uz baku je mnogo toga i naučila. Sa tri godine već je znala da čita, a u lokalnoj crkvi zvali su je propovednik jer je odlično recitovala stihove iz Biblije.

 “Kada sam napunila šest godina, preselila sam se kod majke u Milvoki, gde je ona radila kao služavka. Od nje sam dobijala manju podršku i ohrabrivanja nego od bake. Tek pošto sam se doselila, majka je rodila moju polusestru Patrišu, a kasnije i polubrata Brenona”, pričala je Opra koja se kasnije preselila kod oca. Ni slutila nije kakva je to greška jer je tamo bila silovana od strane strica. Nakon trinaest godina zlostavljanja, čvrsto je odlučila da nikada ne postane majka. Kao četrnaestogodišnjakinja ostala je u drugom stanju i mada tinejdžerka, bila je svesna da ne sme roditi dete, pa je čak pila deterdžent kako bi izgubila bebu.

 “Otac mi je rekao da bi radije video svoju ćerku kako pluta u reci Kumberland, nego da porodici donese sramotu rođenjem vanbračnog deteta. Dok mi je to govorio, ja sam jedini izlaz videla u samoubistvu”, ispričala je Opra i nastavila “Kada je beba umrla, imala sam utisak kao da mi je život dao drugu šansu”.

Nakon toga otac joj je dao mogućnost da se školuje, osvajala je brojne nagrade i dobila stipendiju na državnom univerzitetu. Počela je i da radi na crnačkoj radio stanici, zarazila se novinarstvom, i već tada se znalo da će biti uspešna u tom poslu.

“Moja baka se jedina nije iznenadila mojim izborom profesije jer je uvek govorila kako mogu mnogo da pričam i da je najbolje da budem na sceni. Kao dete volela sam da intervjuišem svoje lutke i vrane na kapiji”, pričala je svojevremeno Opra.

Godine 1983. došla je u državu Ilinois da bude voditelj BLS-TV-a. Svakog jutra vodila je polusatni program, ali je uvek nailazila na loše kritike. Ipak, nekoliko meseci kasnije počele su da stižu odlične ocene za njen rad i tada joj karijera kreće uzlaznom putanjom. Njena emisija preimenovana je u Opra Vinfri šou i trajala je čitav sat, a emitovanje na nacionalnoj mreži počelo je 8. septembra 1986. godine.

“Moj prvi dan u Čikagu bio je 4. septembar 1983. godine. Kada sam napravila prvi korak na ulici, osetila sam da su tu moji koreni i znala sam da tu pripadam”, isticala je voditeljka.

Opra Vinfri i Gejl King
Profimedia 

Iako ranije nije htela mnogo da priča o ljubavi sa Stedmenom Grejemom s kojim je u vezi još od 1986. godine, otkrila je da je njen partner uvek spreman da stane uz nju.

“Razlog zašto je ova veza uspešna na duže staze krije se u tome što smo je oboje definisali kao nimalo tradicionalan odnos dve pojedinačne ličnosti. Ništa u našoj vezi nije tradicionalno. Ja sam drugačiji tip žene i da sam odlučila da se venčam, sigurno ne bih opstala u braku. Jednostavno, nisam od onih što se udaju” rekla je TV zvezda i otkrila da pošto nema potomstvo svo njeno bogatstvo će otići u humanitarne svrhe nakon njene smrti.

Tokom svoje višedecenijske karijere Opra je uradila stotine intervjua koji su ušli u istoriju. Tako je Majkl Džekson samo njoj posle 10 godina medijske pauze ispričao da je bio zlostavljan kao dečak, te da boluje o vitiliga, Donald Tramp je baš kod nje pričao o spoljnoj politici, a poslednje o čemu je ceo sve pričao bio je intervju sa Megan Markl i Princom Harijem.

Traumatičan život Opre Vinfri
Print screen Youtube 

“Bilo je jako važno za mene da sve to pokažem svetu kako bi svi mogli da vide, ali da stvari pre stvarnog intervjua ne procure i ne budu pogrešno interpretirane”, pričala je Opra i objasnila da je bila šokirana kada je čula da se na kravljeskom dvoru raspravljalo koje boje će biti koža njihovog sina Arčija pre nego što se rodio.

Screenshot / Youtube / OWN Iako je život nije mazio kvalitetom je dokazala da je najbolja.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna