Suprug glumice Ružice Sokić, Miroslav Miki Lukić, preminuo je prošle nedelje u Beogradu, u 91. godini. Slavna srpska umetnica i nekadašnji ekonomista važili su za jedan od najskladnijih parova, a zajedno su proveli 30 godina.

Iako njen suprug nije bio iz sveta umetnosti razumeo je taj svet, i održao je obećanje dato voljenoj supruzi da se ona nikada ne zaboravi. Fondacija koju je osnovao trebalo bi da na godišnjem nivou dodeljuje nagrade mladim talentima iz svih oblasti dramskih umetnosti.

"Samo da me ne zaboraviš", poslednje su reči dive jugoslovenskog glumišta Ružice Sokić koje je uputila suprugu na samrti. Sa suzama u očima ove reči preneo je medijima.

"Trudim se da je ne zaboravim. Samo se trudim. Valjda sam uspeo. Želim da to ostane i posle mene. Od blizu 60 godina njenog umetničkog života, proveo sam s njom polovinu i bio aktivan svedok lepote i robovanja glumačkom pozivu. Glumci nose sudbinu da su brže zaboravljeni, zbog generacijskih promena, nego drugi umetnici koji ostavljaju materijalna dela. Zato sam odlučio da potpomognem potrebu trajnog sećanja na veliku Ružicu Sokić, tako što ću formirati fondaciju čiji će cilj biti potpomaganje razvoju pozorišne i filmske umetnosti, putem podrške i pomoći pojedinim umetnicima ili programima zemlje Srbije", govorio je Lukić za Kurir.

Proslavljena glumica imala je više nego interesantnu životnu priču, a uvek je otvoreno govorila o teškom odrastanju, posleratnom Beogradu, ali i to tome zbog čega se nikada nije ostvarila u ulozi majke.

Screenshot / Youtube / VoyoNovak Ružica Sokić imala je bogatu i uspešnu karijeru u staroj Jugoslaviji.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna