Prošla je puna 21 godina od otmice sina Lepe Brene i Bobe Živojinovića a stara rana i dalje stoji otvorena i slavna pevačica i njen muž nikada ne pričaju o njoj.

Oboje su, tokom više od 30 godina ljubavi i braka, zajedno preživeli mnogo toga. On je bio jedan od najboljih tenisera Evrope, a ona najtraženija pevačica stare Jugoslavije i čitavog regiona. Onda je Boba, početkom 1992. godine, povredio kičmu tokom Dejvis kupa, zbog čega je odlučio da prekine sa profesionalnom sportom. Sa druge strane, Lepoj Breni je raspad Jugoslavije odneo ogromno tržište, ali su pronašli drugi način da uspeju u biznisu.

Ni posle toga nije sve išlo glatko - Boba je zarađenim novcem osnovao "Grand produkciju", ali je nakon samo par meseci izgoreo studio i sve što je uloženo je, preko noći, nestalo. I posle svega, napravili su, kako je Boba ispričao, "još bolji i veći". 

Ipak, dugo nisu smatrali da im je potrebna bilo kakva zaštita ili obezbeđenje, pa se dogodilo da 23. novembra 2000. godine njihov sinčić bude uguran u jedan automobil i odveden. Prema tadašnjim napisima, osmogodišnjak je krenuo sa majkom kod frizera, ali se vratio kući po rolere. Kad je izašao, otmičari su ga zgrabili. Otad mu se izgubio svaki trag.

Boba i Brena su danima ćutali o ovom nestanku, čekajući da im se otmičari jave. Pet dana nisu znali ni da li je Stefan uopšte živ. To su shvatili tek ih prve poruke kidnapera. "Gospodine i gospođo Živojinović, vaš sin se nalazi kod nas. Prema njemu ćemo se ponašati ljudski dok ste vi korektni. Neće mu faliti dlaka s glave", bilo je navedeno.

Zatim su upozoreni su da nipošto ne zovu policiju, a za vraćanje živog deteta su, navodno, tražili im 2,5 miliona tadašnjih nemačkih maraka. Poručili su im, pisalo se,  da mogu da otkupe i mrtvo dete - deo po deo dečakovog tela - a da će za to morati da isplate 5 miliona maraka. Po monstruozno smišljenom planu, trebalo je da šifrovanom radio porukom obaveste otmičare kad skupe novac.

Boba i Brena su poslušali sve instrukcije, a bivšem srpskom teniseru je stigla i posebna kartica za mobilni telefon preko koje će komunicirati sa kidnaperima. Kad je ostavio novac na zadatoj lokaciji, pisali su mediji, dečak je ostavljen na Kalemegdanu odakle je uspeo da dođe kući taksijem.

Tek nakon njegovog povratka kući, Brena i Boba su se na jednoj konferenciji za štampu zahvalili vlastima što se nisu u ovo mešali, kao i prijateljima koji su im pomogli, a zatim je čitava porodica otišla u Ameriku. Svi detalji, uključujući i otkupninu i njen iznos, ostali su u sferi nagađanja i neimenovanih izvora. Sin je kazao kaže da je tokom pet dana otmice preživeo pravi pakao, a to je i jedan od razloga što je svojevremeno nagovarao oca i majku da snime film o njegovoj otmici.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna