Slobodan Boba Živojinović često neopravdano dobija epitet „samo Breninog muža“, ali to mogu da kažu samo potpuno neupućeni.  Bivši teniski as i vrhunski sportista danas može da se pohvali uspešnim biznisom i ostvarenim životnim željama.

Nekadašnji predsednik Teniskog saveza Srbije trenutno je okupiran jednom investicijom i izgradnjom na Zlatiboru, ali  javnost najviše interesuje njegov odnos i brak sa Lepom Brenom, koji je opstao 29 godina, uprkos lažnim navodima o razvodu, svađama i remećenju mira ove porodice.

Boba i Brena su nedavno, 7. decembra 2020. godine proslavili skoro jubilarnu godišnjicu braka i povodom ovog lepog događaja Boba je ispričao šta je njihov recept za srećan i uspešan brak i na koji način je njihova ljubav odolela svemu i svima.

Kako se vaš i Brenin brak razvijao tokom proteklih 29 godina i kako biste uporedili odnose s početka i danas?

– I danas traje naša velika ljubav i sve ono što smo osetili u trenu kada smo se videli. Naša današnja zaljubljenost je prelepa. Ne znam koliko ljudi može da se pohvali ovim čime ja mogu: godine koje su iza mene i Brene nisu važne jer ljubav nikad ne može da zamre ako je prava i ako se održava na dobar način. Kada je ljubav u pitanju, isto je kao na početku, čak je i kvalitetnije i drugačije danas. Što se tiče strasti, ona je u početku uvek jaka, ali i danas traje. Normalno je da iz prve mladalačke strasti posle prelazite u neki novi nivo koji je mnogo kvalitetniji, sažetiji i lepši. Posle toliko godina zajedničke ljubavi, strasti i poštovanja, postajete mnogo jača ličnost, ona koja ima veliko iskustvo, zrelost, trezvenost, s drugačijim gledanjem na život.

Brak kao institucija danas je devalviran u odnosu na vreme od pre tri decenije, i veliki broj se brzo završi razvodom. Mislite li da danas supružnicima nedostaje sklonost ka poštovanju bračnog partnera i kompromisu?

 – Ako je nešto pravo, onda nije bitno u kom se vremenu to dešava. Ako imaš partnera koji te razume i podržava, lakše je održati dobar supružnički odnos. Brak je kao biljka koja mora da se održava i pazi. Svaki dan mora da se radi nešto dobro kako bi brak opstao. Danas smo izgubili realnost života i postali smo rijaliti društvo, izgubile su se prave vrednosti. Porodica je izgubila značaj i u javnosti. Možda smo svi krivi za to – imamo pogrešne idole danas u poređenju sa  Breninim i mojim vremenom. Naša želja je uvek bila da zaštitimo porodicu. Mnogo puta su se pojavljivale pogrešne i netačne vesti o nama. Bio sam predstavljen u nekim medijima kao čovek kakav nisam. Prvih 15 godina su nas mnogi razvodili i to skoro svakih nedelju dana. Morali bismo da imamo kodeks poštovanja prema javnim ličnostima, a voleo bih da se to vrati, kao i da se vrate prave porodične vrednosti. To treba da bude uzor mladima danas.

Kako ste vi odolevali izazovima u braku?

– Brena i ja smo vrlo jake ličnosti. Upoznali smo se 1987. i zajedno smo 33 godine. Prošli smo sve u životu i imali smo dve potpuno različite karijere, koje nemaju nikakve veze jedna s drugom. Ja sam imao turnire svuda po svetu, a ona je imala koncerte po svim balkanskim zemljama. Najveći uspeh je bio to što smo opstali u takvim okolnostima, ali to je ljubav i osećaj da je taj neko baš za tebe, i da je to ono pravo. Iste noći kada sam je upoznao rekao sam da ću da se oženiti njom, i to se i desilo. Posle toga su došla deca i porodica. To je kruna našeg uspeha. Sa Stefanom, Viktorom, Filipom, i sada sa snajom Aleksandrom i uz unuka, znamo da je to zajedništvo nešto najbolje što postoji. Mi kao porodica pazimo, cenimo i volimo naše zajedništvo. Uz to idu i naše karijere. Nismo se zaustavili na onim primarnim delatnostima koje smo obavljali, već smo napravili životnu nadgradnju, i Brena i ja. Zajedno.

Slobodan Boba Živojinović otkriva dostignuće na koje je najponosniji

– S ponosom mogu da istaknem da ima malo sportista koji su s uloženim novcem od sportske karijere napravili mnogo veću zaradu, kao i ime, i postali još uspešniji kao biznismeni nego kao sportiste. Ja sam zaradio više novca kao biznismen. Mi sportisti imamo veliki problem, jednog dana kad se završi duga sportska karijera, treba da pronađemo sebe i da budemo zadovoljni jer je veliki deo života gotov i trebalo bi da bude zamenjen nečim. Nisam bio trener posle okončanja karijere, već predsednik Teniskog saveza desetak godina, što mi je jako drago jer sam mogao da pomognem ljudima i na adekvatan način vratim tenisu ono što mi je dao. A dao mi je sve u životu.

Zna se vrlo dobro šta je Brena uradila i pre našeg braka, od našeg venčanja je i snimala filmove, a i otvarali smo zajedno firme u mnogim oblastima. To je bila životna nadgradnja i mogla je da kaže da nije samo pevačica već je uspela da napravi najveću diskografsku produkcijsku kuću, "Zvezde Granda", i da time ostavi ozbiljan trag. Kada pričamo o nama, a brak jeste naš zajednički poduhvat, moram da istaknem da sam se ja povukao iz javnog života. Dovoljno je da imamo dve osobe koje su u medijima, Brenu i snaju Aleksandru, a jedno vreme je i Stefan hteo da se bavi muzikom. Moj način razmišljanja bio je da ne želim da medijima prezentujem i pričam šta sam sve u životu uradio. Svi u mom okruženju znaju ko je Boba Živojinović i šta je svih ovih godina uradio za svoju porodicu.

Brena u svojim intervjuima upravo to naglašava, kao i da ste vi glavna pokretačka energija u porodici. A da li su vaša deca od vas nasledila preduzimljiv duh?

– Jesu, apsolutno. Uspeh roditelja je da vas deca nadgrade jednog dana. Baš kao što smo Brena i ja napravili naše uspehe. A svi znamo da nije lako biti dete Brene i Bobe, to sve nosi teret. Mi smo normalna porodica i deca to znaju. Ali opet, kada izađu negde, oni su medijski izloženi jer takav je naš život. Stefan i Filip su završili prestižne fakultete u Americi, pohađali su i američku školu ovde, kao i i Viktor. On je krenuo drugim putem, završio je u Srbiji fakultet, ali se otisnuo u svoje poslovne vode.

Evo, baš pre neki dan sam pročitao da Brena i ja već dugo radimo ono što Viktor sad radi – vlasnik je kompanije za čišćenje. To uopšte nije istina. To je njegova ideja koja nema veze s nama. Mi nikada ne komentarišemo neistine koje osvanu o nama. Čak ni kada naprave od nas nešto što nismo. Šta treba da radim? Jedino mi ostaje da angažujem neku PR agenciju, da se bavim time, da sedim svaki dan i dajem intervjue i pravdam se nekome, kao i da pričam ko sam i šta sam. Da li sam ja muž Lepe Brene? Jesam, ali sam isto čovek koji je napravio mnogo firmi. Ponosan sam na to i to ne može niko da mi oduzme.

 Izvor: Story