Gubitak roditelja je mnogima prva velika tuga u životu, a Ognjen Amidžić je smrt oca doživeo kad mu je bilo tek  16 godina. Da sve bude još strašnije, Zoran Amidžić je tragično stradao u ratnom vihoru, na novinarskom zadatku na Baniji, a vest da je ubijen primio je upravo Ognjen. 

"Sećam se samo, kada je poginuo, došli su policajci da jave loše vesti i spletom okolnosti ja sam otvorio vrata. Bio sam tinejdžer kada se to desilo, imao sam 16 godina i morao sam da kažem majci i sestri da je tata ubijen", ispričao je Ognjen za Kurir. "To je za mene bio jedan jeziv period. Nedostaje mi tata i život bi mi bio drugačiji da se to nije desilo."

Prema njegovim rečima, bliskost i ljubav koje mu je otac pružio, kao i njegov autoritet, pomogli su mu da se izgradi kao osoba. "Insistirao je na tome da budemo dobri ljudi, i sestra i ja, i da se uvek oslonimo na sebe", kaže voditelj. 

"Od tate smo naučili da sve bude po pe esu, da sve bude kako treba i da nikome ništa nisi dužan. Da sve što imaš da si dobio svojim radom, ništa preko veze, i da se trud isplati. Ne sećam se poslednjeg susreta sa njim, jer je stalno bio na putu zbog posla. 

Mnogo toga je palo na moja leđa posle njegove smrti, trudio sam se da majci pomažem koliko sam mogao, ona je ostala stub kuće i kormilo svega. Strašne stvari su se dešavale u to vreme, ali naravno, vreme čini svoje, ostaće uvek uz mene njegov duh", ispričao je Amidžić.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna