Ognjen Amidžić sklon je variranju kilaže - 2003. godine nakon operacije glasinih žica imao je čak 103 kilograma, koje je teškom mukom skinuo, a sa viškom se borio i kada je njegova supruga Danijela bila trudna. Kako je jednom prilikom ispričao, taj period je za njega bio izuzetno stresan, a zbog viška obaveza se hranio nezdravo što se odrazlo na njegovu liniju.

Kada je u junu 2021. godine preležao koronu, doneo je odluku da povede računa o svom zdravlju i ishrani, a kako bi lakše postigao cilj zatražio je pomoć nutricioniste.

"U poslednje dve decenije često mi se dešavalo da nabacim kilograme, pa sam onda stalno isprobavao raznorazne ishrane za korigovanje težine. Shvatio sam da moram nešto da preduzmem kako bih sprečio ozbiljne posledice po zdravlje. Kada sam prošle godine preležao koronu, odlučio sam da se zaista posvetim izgledu, ali pre svega da povedem računa o zdravlju. Uz pomoć nutricionistkinje redukovao sam obroke i to mi je baš pomoglo",  kaže Amidžić, koji je iz ishrane izbacio sve nezdrave namirnice.

 "Najviše sam se ugojio zbog krema i sladoleda. Svemu mogu da odolim, ali kada vidim te dve poslastice, nastaju problemi. Ne mogu da se obuzdam. Moja ishrana sada se sastoji od mesa, ribe, salata, žitarica, potaža... Pored doručka, ručka, večere, imami dve užine. Desi mi se da nekada prekršim režim ishrane jer nisam pobornik rigoroznih dijeta. Moji najbliži se često šale kada izađemo na večeru, pa me pitaju: "Da li ćemo pojesti nešto slatko?" Testiraju moju ljubav prema slatkišima", ispričao je voditelj za Informer i istakao da redovno trenira.

"Vežbam kod kuće. Uglavnom radim sklekove, čučnjeve, istezanje... U teretanu ne idem dok se ne sredi ova situacija s pandemijom. Nakon preležanog virusa izuzetno vodim računa o tome gde idem i izbegavam prostor gde ima mnogo ljudi", rekao je Amidžić.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna