Svakom roditelju teško pada kada dete odluči da napusti roditeljski dom, a ako život planira kilometrima daleko, bol je još veća.  Voditeljka Dragana Katić pre 23 godine je odlučila da sama odgaja sinove, blizance Bojana i Bobana Živanovića. Uprkos tome, isticala je da nije samohrana majka jer su joj roditelji bili ogromna podrška. Sa sinovima je izgradila iskren odnos, ispunjen bliskošću.

Svim njihovim uspesima raduje se od srca ali ne može da sakrije da joj je odluka sina Bobana da život nastavi u Berlinu i nakon studija, veoma teško pala.

"Bobanov odlazak veoma sam teško doživela i preživela. Pozdravljanje i odlaženje s koferima, rastanak s nama i s kucom našom... Meni je to sve strašno bilo, jedva sam izdržala. Prva dva i po meseca, a to je bilo najduže naše odvajanje do tada, pucala sam psihički, i to u sebi, ali njegov brat je to video. Organizovao je s njim i mojim drugaricama da Boban dođe i iznenadi me. To se desilo prošlog decembra. Umalo se nisam srušila kada sam ga videla u jedan noću, to mi je bilo najlepše iznenađenje u životu. To mi je ujedno i potvrda koliko me deca vole i da vide koliko oni meni znače", rekla je za "Story" voditeljka i istakla da njen sin uvek ima gde da se vrati.

"No, živ se čovek na sve navikne. Boban je srećan i planira tamo život. Rekla sam mu da ovde ima svoju porodicu, svoju zemlju i svoj stan. Kazala sam mu da ništa ne treba da trpi i da se vrati ako bude hteo, te da bi trebalo da trpi samo ako će ga to dovesti do ciljeva koje je zacrtao. Uvek ima odstupnicu i gde da se vrati. Nije izbeglica, već dete koje ima svoj dom", istakla je Dragana koja nikada nije mnogo govorila o ocu svojih sinova. Kada su sinovi napunili 18 godina, voditeljka je svog partnera tužila za neisplaćene alimentacije.

"Rekla sam im da mogu da budu uz mene ili ne, ali samo istinom, i da tužba jeste moja, ali da će i oni u jednom trenutku morati da se pojave kao svedoci i, pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću, daju izjave i stave potpis na ono što su rekli. Traženje prava na ono što im pripada ne menja činjenice, pre svega da je to njihov otac, da je deo njihovog života i da to ne znači da će prekinuti kontakt sa njim, niti ga promeniti. Nose njegovo prezime i treba da ga prihvate onakvog kakav jeste. Uvek su bili, i biće u kontaktu", objasnila je Dragana za "Hello" jednom prilikom.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna