Navršilo se šest godina od smrti legendarnog glumca Dragana Nikolića. U 72. godini preselio se u večnost, a pored brojnih uloga po kojima ga pamtimo, ostaće upamćena i njegova velika ljubav sa Milenom Dravić. Bili su najlepši par stare Jugoslavije.

Upoznali su se na snimanju filma "Horoskop", a iz druženja se kasnije rodila i ljubav koja je trajala do Draganove smrti. Brak su sklopili u opštini Vračar, u pauzi između snimanja, 1971. godine. Retko su govorili o privatom životu, a kada su to činili, bilo je jasno kolika su podrška jedno drugom.

"Za brak koji traje četiri decenije može da se nađe više razloga da se prekine, nego da opstane. Ali, najlakše je nešto preseći i završiti, mnogo je teže boriti se da se brak sačuva. Ponekad i mala svađa može osvežiti dan. Ponekad je potrebno i biti ljubomoran, jer je i to jedan od pokazatelja ljubavi", rekao je jednom prilikom Dragan.

Milena je teško podnela odlazak voljenog supruga.

"Veliku podršku u životu imala sam u mom suprugu. Mnoge lepe stvari su mi se dogodile zahvaljujući njemu. Dragan je još tu za mene. To nije moja fikcija. Bez tog osećaja da je tu ne znam da li bih mogla dalje. Nedostaje mi, da mu se nasmejem, da mi uzvrati onaj njegov pogled i namigne"; rekla je svojevremeno za magazin "Gloria"  glumačka legenda.

Milena Dravić preminula je 2018. godine u noći između 13. i 14. oktobra u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa u 79. godini, posle duže bolesti.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna