"Ne znam ni gde ću ni šta ću, razumite me, nije mi lako." Ovim rečima opisuje svoju situaciju Tanja Jovićević, nekad na vrhu rokenrol muzike a danas pevačica koja živi smeštena u jednom pansionu na Ibarskoj magistrali.

"Tu sam jer nemam gde da idem. Zvao me je i Bane Dokić i ponudio mi smeštaj, ali meni ne treba smeštaj na noć ili dve, meni treba trajno stambeno rešenje", zabrinuto je ispričala pevačica za Star. Tanja je od 17 godine u rokenrolu. Tada se pridružila grupi "Oktobar 1864", u kojoj je, pored ostalih, bio i  Željko Mitrović. U periodu od 1984. do 1991. godine, oni su snimili tri albuma, a njena pesma "Crni ples" je čak i na listi 60 najboljih pesama u izdanju PGP RTS. Rok publika je Tanju zavolela i kao prateći vokal kultne grupe EKV. 

Nakn raspada grupe, Tanja je nastavila samostalnu karijeru. Sarađivala je sa najpoznatijim džez muzičarima u zemlji i regionu i nastupala u džez klubovima širom sveta. Međutim, u privatnom životu je imala brojne pehove. Imala je 13 godina kad su joj se roditelji razveli, krijući od nje, a time objašnjava i što je otac stan prepisao njenoj sestri od tetke a ne njoj. Majka joj je umrla na rukama, ali je Tanja uporno išla kroz život dalje, tražeći utehu u muzici i bendu.

"Rodbina se razbežala, kao da sam neki čudak. Desila se neka misterija u njihovim glavama, oni kažu, se*s, droga i rokenrol, a ja od toga ništa nisam konzumirala", ispričala je Tanja u ispovesti koju je publika čula od nje u rijaliti programu "Zadruga". Ubrzo posle smrti majke, susret sa poznanicom će je - kasnije se pokazalo - koštati stana. Naime, kako je toj ženi sa troje male dece ponudila utočište dok je sa bendom na turnejama, ona je napravila ogromne račune, a novac koji je Tanja slala nije trošila na njihovo podmirivanje. Pevačicu su zatekli toliki dugovi da je morala da proda stan kako bi ih podmirila.

Učešće u Zadruzi joj je samo privremeno rešilo probleme. Prva zarada je potrošena u propalom pokušaju malog biznisa, pa sada živi u pansionu na Ibarskoj magistrali, o trošku produkcije Željka Mitrovića.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna