Rambo Amadeus se proslavio kao muzičar, kako kao kompozitor i tekstopisac, tako i kao pevač i gitarista, ali manje je poznato da je njegov život mogao da krene sasvim drugim tokom.

Naime, kad je imao samo dvadeset godina, pred njim se ukazala fantastična mogućnost, da ode u Francusku i tamo radi kao profesionalni skiper. "Bila je to 1983. godina, trebalo je da se javim nekom kapetanu u Tulonu", ispričao je Rambo u emisiji "Šta sam tebi i ko sam sebi". "Bio sam mlad, zgodan, taj sam zanat imao u prstima. U Herceg-Novom, na pristaništu, smo gledali kako jedan momak uplovljava sa jedrilicom od 30 metara, sam. Objasnio nam je svoj posao, ode avionom po nečiji brod i doveze ga. Dobio sam mogućnost da i ja to radim", rekao je Rambo.

Da podsetimo, on se inače bavio jedrenjem, predstavljao Jugoslaviju na brojnim međunarodnim regatama. Nekoliko puta je bio šampion Crne Gore, a osam puta prvak Južnog Jadrana. 

Veoma mu se dopala ideja da otputuje na Azurnu obalu i postane profesionalni skiper. Bio je spreman da krene, ali kad je trebalo da kupi kartu, nešto se ipak pokazalo kao prepreka. "Bilo mi je žao da ostavim devojku", otkrio je Rambo, a nastavio šaljivo kako mu posle toga nije preostalo ništa drugo nego da snimi ploču.

U karijeri je, kako kaže, napisao 354 pesme, ali kaže da nijedna od njih nije ljubavna! Rambo ima dva braka, a sa drugom suprugom, Karin ima tri sina.

Izvor: Lepa&Srećna