Pevačica Ana Bekuta je na teži način naučila da u životu može sve sama. Imala je lepo detinjstvo, ali je živela u velikoj oskudici. Kako je svojevremeno ispričala, imala je jednu lutku, a roditelji su bili strogi jer je tako moralo.

“Skromnost u kojoj sam rasla donela nam je i mnogo sreće. Još uvek pamtim svoju prvu i jedinu lutku, kao i loptu, koju mi je poslao tatin drug iz vojske, Steva Malatestinić, zbog čega ga se sećam sa velikom nežnošću. Roditelji nisu bili u mogućnosti da sa nama provode previše vremena, jer im je to vreme bio neophodno da nam obezbede egzistenciju, tako da su pravila ponašanja bila kruta i stroga. Tata nas je kažnjavao tako što bi nam izvadio lampice iz radija lampaša koji je bio najdraža stvar u našoj kući. Oduzeti nam muziku bila je gora kazna nego kada mi sada zabranimo deci upotrebu računara, a ta lampica bila je kao sada miš za kompjuter", ispričala je Ana koja je pevačku karijeru započela sa 20 godina. 

Album koji je izdala 1985. godine bio je prekretnica u njenoj karijeri, a pesma “Ja nisam rođena da živim sama” vinula je u sam estradni vrh. U tom periodu dobila je i nadimak koji i danas sa ponosom nosi. Postala je Ana Bekuta. Ipak, iako je bila jako popularna nije živela u raskoši, a o teškim danima govorila je jednom prilikom.

"Iako mi je karijera tada bila na vrhuncu, teško da bih pristala da se u to vreme vratim. Pamtim da sam plaćala kiriju u iznajmljenom stanu u Senjaku, pozajmljivala čekove, kanistere sa benzinom, jedva dolazila do cigareta… Verovatno mnogi misle da sam tada imala brdo para, ali istina je sasvim drugačija. Moja sestra Milina bila je bez posla, mlađa Dobrila živela je od plate medicinske sestre, otac mi je u to vreme bio teško bolestan. Kod mene u iznajmljenom stanu primao je infuziju jer nije bilo mesta u bolnici. Ubrzo nas je i napustio",  ispričala je pre nekoliko godina Bekuta.

Screenshot / Youtube / Estradni Špajz Pogledajte koliko se menjala Ana Bekuta tokom 40 godina duge karijere.

"Sin Igor je baš u to vreme bio u vojsci, a ja sam se strašno plašila. Bojala sam se za sve nas i bilo mi je beskrajno teško. Vešto i ljudski sam potisnula jezivu brigu i strah za sina, koji je bez upaljenih svetala vozio vojna kola od Prištine do Priboja. A na sceni ništa nije smelo da se primeti i od mog osmeha i mojih pesama smo svi zavisili. Ne bih volela da zvučim kao velika mučenica jer znam da je mnogima bila daleko teže nego nama, ali ipak me boli što pojedinci veruju u pogrešnu verziju te priče, a to je da sam kao folk diva na bilo koji način profitirala na tuđoj nesreći. Istina je da nisam dobila ni kredit, ni stan, ni plac, ni penziono, ni zdravstveno osiguranje. Prosto sam se izborila za opstanak svoje porodice i na to sam veoma ponosna", ispričala je pevačica tada.

Ana je životni oslonac pronašla u Milutinu Mrkonjiću, s kojim je u ljubavi provela deset godina i za koga je isticala da je njena životna nagrada. Veliku ljubav prekinula je njegova smrt 27. novembra 2021. godine

Kurir / Damir Dervišagić, ATA / Antonio Ahel Ana Bekuta i Milutin Mrkonjić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna