"Posle svega što se dogodilo u Australiji, sada se osećam bolje, imam dvoje dece, imam mnogo toga izvan tenisa što me raduje", reči su Novaka Đokovića koji daje prvi intervju za srpske medije nakon otkazivanja vize i deportacije zbog kojeg nije učestvovao na velikom teniskom turniru.

"Ipak, imam jedan čudan osećaj, zbog svega što se tamo dogodilo. Melburna ću se uvek sećati po lepim a ne po ružnim stvarima, jer mnogo lepih i ličnih i profesionalnih stvari mi se u Australiji dogodilo i imam lepu konekciju sa narodom. Želim da se tamo vratim, da igram ponovo na terenu na kojem sam bio najuspešniji u svojoj karijeri", kaže Novak.

Budući da je godinama unazad januar provodio upravo u Australiji, sada se Novaku otvorila mogućnost da provede vreme u porodičnom zavičaju. Bio je u Ostrogu, Nikšiću, Pljevljima, otišao u Jasenovo Polje. "Imao sam tu čast da budem sa mitropolitom Joanikijem, patrijarhom Porfirijem, da budem tu za Svetog Savu i vidao rane koje sam imao", rekao je Novak.

Na podsećanje da je u 14. godini  imao ponudu da uzme državljanstvo Velike Britanije, koju su otac Srđan i Novak odbili, Novak kaže da se ne kaje što to nisu uradili. "Naprotiv, zahvalan sam i zadovoljan što smo doneli odluku koju smo doneli, što imam srpski pasoš i igram za Srbiju.

Ne žalim se na poteškoće, jer znam da su mnogi prolazili još mnogo gore. Ja sam zahvalan što sam, uz pomoć familije, u mogućnosti da se bavim sportom koji volim i od njega imam i mnoge beneficije, naravno, i finansijske.

Zato svakog dana podsećam sebe na sve što imam i zahvalan sam Bogu. Svako nosi krst koji može da podnese i daleko od toga što ću sad da govorim ovde kako mi je teško, jer sve su to životne lekcije", kaže Novak.

"Osećao sam i molitve i podršku naših ljudi. Zahvalan sam na podršci svih iz Srbije, regiona i širom sveta. Srbe iz dijaspore koji su se tamo okupili nisam mogao da vidim ali sam mogao da ih čujem", ispričao je Novak.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna