Proslavljeni srpski glumac Nebojša Glogovac rodio se 30. avgusta 1969. godine u Trebinju, ali je već sa šest godina zbog očevog posla koji je pravoslavni svetštenik, nastavio odrastanje u Pančevu. Na žalost pre četiri godine preminuo je od posledica kancera pluća, a iza sebe ostavio dvojicu sinova iz prvog braka, drugu suprugu Milicu i ćerku Sunčicu.

Bio je jedan od najšarmantnijih, govorio je da se najbolje ispoljava dok je u akciji, na sceni ili pred kamerm. Iako je bilo trenutaka u kojima je smatrao kako je zaslužio više nego što je dobio, nikada nije poželeo da napusti svoju zemlju i publiku.

“Od života i ljudi očekujem mnogo, ne samo u dobrom nego i u lošem smislu. Teško da još nešto može da me iznenadi, jer kada malo bolje sagledam stvari oko nas, ne mogu da smislim takvu gadost, perverziju i bolest koja već ne postoji. Ne samo da postoje loše stvari već i klubovi njihovih obožavalaca. Ali, kao što Moni Pajtonovci kažu: Gledaj sve sa lepše strane, tako se i ja nekako vadim iz tih situacija u kojima se ponekad nađem”, govorio je pre četrnaest godina za magazin Story.

Nebojša Glogovac i Miloš
Screenshot / Youtube / Prva 

Iako nije voleo previše da priča o svom privatnom život, rado se prisećao detinjstva.

“Pamtim neke slike iz detinjstva. Recimo, neku belu bubu koja zamalo da me udari na prelazu, kad sam se otrgnuo iz mamine ruke da pretrčim put. Sećam se bicikla koji me je udario i ostao bez točka, pamtim kartonsku kutiju na kojoj smo se rvali kao mali... Imao sam normalno i lepo detinjstvo. Znam da nismo nikada psovali u kući, da se roditelji nisu svađali preda mnom i mojom mlađom sestrom. Poštovali su se običaji i tradicija, slavila se slava, Božić i ostali crkveni praznici. Moje prvo glumačko pojavljivanje bilo je na Svetosavskim priredbama, kad su deca recitrovala i dobijala paketiće.”

Tokom odrastanja, tinejdžerskih dana i kasnije zbog ljubavi umeo da pati i to nekoliko puta.

“Nisam pisao pesme kada sam patio već kada sam bio inspirisan. Više sam pisao dobro raspoložen, nego kada sam bio tužan. Nekada je uzrok bio ono što se zove Welt Schmertz, ili svetski bol, koji je neodređen, nije vezan ni za jednu osobu, niti za bilo koji događaj. Pesme posvećene ženama pisao sam kada sam bio njima oduševljen, nekim detaljem ili utiskom koji su ostavile u meni i iz želje da ih imam. One o kojima sam pisale znale su za to. Neke pesme su kod njih, neke su ostale kod mene.”

 Nebojša je voleo život, uživao je u svakom trenutku i bio omiljen među prijateljima i kolegama. Često je znao da peva i uz gitaru zabavlja prijatelje.

“Živim opuštenim životom koji diktira moja profesija i moje okruženje. Nemamo radno vreme kao službenici pa nisam u kolotečini. Imam predstave od osam uveče, a posle idem da se opustim sa kolegama. Nema više boema i recitovanja u kafanama. Mogu da kažem da sam moderan boem.”

Nebojša Glogovac
Screenshot / Youtube / RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal 

U braku sa slikarkom Minom Glogovac dobio je sinove Gavrila i Miloša. Razveo se tiho i bez pompe, a kasnije je u tajnosti sklopio brak sa Milicom Šćepanović sa kojom je dobio ćerkicu Sunčicu.

“Ne vaspitavam sinove kao što su mene moji roditelji. Kod mene postoji politika štapa, i politika šargarepe. Politika štapa je ceđenje do poslednje kapi znoja i maltretiranje preko mogućnosti, kao što se to radi u elitnim vojinim jedinicama. Šargarepa je pohvala, kada se sa njima razgovara nežno i polako. Ja sam za 90 naspram 10 odsto, više šargarepe nego štapa, ali nekad mora i štap da radi.”

Celog života bio je zaljubljen u glumu, nikada je se nije odrekao, a nikada i nije napravio pogrešan potez ili lošu ulogu.

“Glume bih se odrekao kada bi mi dosadila i kada bih video da ne mogu više, da nemam resurse iz kojih crpem, onda bih možda tražio neki drugi izvor prihoda. Ako bi mi neko ponudio velike pare koje bi mi obezbedile egzistenicuju, onda bih se bavio glumom amaterski, što je zanimljivije.”

Screenshot / Youtube / Prva, Screenshot / Youtube / RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal Proslavljeni glumac preminuo je od posledica karcinoma pluća.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna