Uoči godišnjice smrti voljenog srpskog glumca Nebojše Glogovca, 9. februara, o njegovom radu ali i prijateljstvu sa njim govorile su poslednjih dana mnoge njegove kolege. Međutim, jedno od najdirljivijih svedočenja, potresno u svojoj odmerenosti ali i veličini, preneo nam je njegov kum, takođe veoma poštovan srpski glumac Vojin Ćetković.

Vojin je bio kum na venčanju Nebojše i Mine, a krstio je i njihovo dvoje dece - Gavrila i Miloša. Od poznanstva na Fakultetu dramskih umetnosti, pa sve do poslednjih dana, ovu dvojicu velikih glumaca je vezivalo snažno prijateljstvo.

Iskreno divljenje i poštovanje je bilo uzajamno, a Vojin je biranim rečima podsetio na kolegu, kuma i jednog od najbliskijih prijatelja, govoreći u emisiji OKO na RTS-u veče uoči godišnjice Nebojšine smrti.

"On se nije obraćao samo publici u sali. Mislim i na pozorište i na film. On je želeo da njegova replika ode negde dalje. Uvek je želeo da se njegova replika čuje i negde dalje. Takav je bio. Potrošio je više nego što je imao. I davao je više nego što je mogao", rekao je Vojin. "Ja i dalje, kad su u pitanju takvi gubici, takva prijateljstva koja zalaze u sve sfere života, ja često i pomislim - šta bi on rekao - on mi je uvek, tu nekako, bio kad su bile neke velike dileme. Tako da i često i razgovaram s njim", kazao je, uz setni osmeh, Ćetković.

O dubokoj prijateljskoj i kumovskoj ljubavi, zbog koje svako u sebi može da čuje glas drage osobe i nasluti šta bi savetovala, kao da na neki neobičan način sluti i simbolična scena u kojoj su se Nebojša i Vojin poslednji put našli zajedno pred kamerama. Reč je o TV seriji "Nemanjići - rađanje kraljevine" i epizodi u kojoj se rastaju Stefan (igra ga Ćetković) i njegov brat Vukan (u ovoj ulozi - Glogovac).

Kako danas priča Ćetković, baš je Nebojša  zamolio da se ova scena dodatno malo proširi i dopiše, kako bi se prikazao rastanak dva brata. Na kraju se njih dvojica grle i opraštaju, uz reči "Ode moj brat i više se ne vrati".

Nebojša Glogovac Vojin Ćetković
RTS printscreen 

Izvor: Lepa&Srećna