Nebojša Glogovac zauvek nas je napustio 9. februara 2018. godine ali još uvek živi kroz svoje uloge, dela i sećanja prijatelja i bliskih ljudi. Supruga prerano preminulog glumca, Milica, govorila je o ovom velikom emotivnom gubitku.

Otkrila je da je Crnogorka rođena na Cetinju, a da je u Beograd došla kako bi studirala. Istakla je i da je veoma ponosna na prezime koje nosi, kao i da je sigurna da će neka ulica na Droćolu da ponese ime Nebojše Glogovca.

"Inicijativa Jugoslovenskog dramskog pozorišta bila je da Nebojša dobije ulicu i uputili su je Gradu. Mislim da je u toku neka birokratska procedura, nisam upućena, ali sigurna sam da će se to dogoditi jer verujem da bi to ljudi voleli. Nastojim da njegov lik i rad odvojim od onoga što smo bili mi, ali naravno da bih bila srećna da ćerki kažem: Ovo je ulica koja nosi ime tvog tate. To bi bilo lepo. On to zaslužuje i sigurna sam da svi mislimo da mu to i pripada. Treba da odnegujemo bolje i trajnije vrednosti. On je heroj i legenda, važan primer mladim ljudima. Bio je to i ostao. Verujem da dobra dela žive", ispričala je Milica Glogovac na televiziji "K1" i otkrila je i da od filmova u kojima je glumio najviše voli „Munje“ i „Kengura“, a od pozorišnih predstava „Hamleta“.

"Hadersfild je uloga potpuno drugačija od njega, ali toj ulozi se diviš. To je bila jedna od njegovih omiljenih uloga", rekla je Milica kojoj je Nebojša pored brojnih divnih stvari ostavio i prijatelje.

"Branka Katić mi je vrlo draga i bliska prijateljica", rekla je Milica koja je otkrila da se sa ćerkom preselila.

"Sunčica je 1. oktobra napunila pet godina. Ime joj potpuno odgovara, jer sunce daje život, a ona je moj život. Najlepše je i najteže biti majka. Preselile smo se na Novi Beograd, kraj reke, da smo blizu gradu, ali bliže prirodi", kaže Milica.

Izvor: Lepa&Srećna