Sećanje na smrt Merime Njegomir još je vrlo sveže, a njena ćerka Ljubica upravo je otkrila da je konkretan uzrok smrti bila sepsa.

Naime, pevačici je bila postavljena dijagnoza karcinoma pankreasa, a lečenje je bilo kratkotrajno i završilo se neuspehom. Prema Ljubičinim rečima, Merima je tokom hemioterapje je dobila i bakteriju od koje se razvila sepsa. "Zbog je je i preminula", izjavila je ćerka za Story.

Intenzivne tegobe su se kod Merime javile u aprilu, kada je počela da se leči od helikobakterije, dobijene tokom kovida. Osećala je jake bolove u stomaku, ali ultrazvuk nije pokazao ništa alarmantno. 

"Nekoliko puta je pitala doktora da uradi magnetnu rezonancu, jer se žalila da je "čudno" boli. Bila je vrlo intuitivna, rekla mi je da se pribojava da se radi o pankreasu. Ali smatrali smo da doktori, koji su mislili da nema potrebe da se zrači magnetnom rezonancom, znaju najbolje. Kad su bolovi postali toliko jaki da nije mogla da jede, bez konsultacije s lekarom otišla je da uradi magnetnu rezonancu i dobila je dijagnozu", ispričala je Ljubica.

Ona ističe da je majka pet meseci svakodnevno išla kod lekara tražeći rešenje za bolove koje je trpela. "Lečila se kod jednog beogradskog eminentnog doktora. Računala je da on zna, ali, eto, on nije znao ili nije video. Imala je pet različitih dijagnoza svog stanja dok nije otkriven kancer", priča ćerka. Posle dijagnoze su, kako kaže, lekari počeli da prognoziraju brz kraj jer se Merima "kasno javila". 

"A bilo je to prvi put da  da se ona posveti nekom svom bolu, aktivno, ranije nije išla kod lekara zbog bolova", reči su tužne Ljubice koja je, zajedno sa ostalim sestrama, bila neprekidno uz majku. Merima je umrla dva meseca i 10 dana nakon što joj je postavljena dijagnoza karcinoma pankreasa. 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna