Da li su savremeno doba i razvoj modernih tehnologija učinili da zanati postanu prevaziđeni? Često nam je zbog nedostatka vremena lakše da kupimo nešto novo nego da prepravljamo, a na manjak popularnosti zanata, po mišljenju pevača Harisa Džinovića, utiču i roditelji koji decu usmeravaju na druge profesije. On je ukazao na problem da kroz godine nećemo imati da pozovemo nikoga ko ume da popravi kvar u kući.

"Sramota je što roditelji danas ne daju deci da počnu da se bave raznim vrednim zanatima. Ne može se kuća napraviti bez toga. Ako nema majstora, nema sigurnosti u rukama. Deca se danas šalju u privatne fakultete i bave se menadžmentom umesto zanatima, koji, kad ih imate u rukama, kasnije mnogo vrede. To je, na neki način, siguran posao. Imamo lekara, oni su neophodni, ali šta će nam toliko menadžera u državi", rekao je pevač i priznao da stalno traži pomoć za kućne popravke.

"Ne znam da zamenim cev u kupatilu kad pukne i kad krene voda, pa moram da zovem majstora. Sijalicu ne umem da zavrnem. Sve je manje molera, vodoinstalatera, građevinara... Znam da je to sramota, ali nisam sposoban da znam svaki zanat. Čovečanstvo će da izumre kad izumru zanati, koga ćemo da zovemo za nekoliko godina, kad niko ne bude hteo da drži alat u rukama", ispričao je u jednoj emisiji Haris.

"Od dece pravimo generacije koje su nesposobne da se snađu, a roditelji toga nisu svesni. Tek se kasnije vidi da postoji problem", bio je iskren pevač.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna