Poslednjem oproštaju od preminulog glumca prisustvovale su brojne kolege, porodica i prijatelji. Među prvima su stigli glumica Milica Milša i njen suprug Žarko Jokanović, Petar Benčina, Dejan Lutkić, Raša Bukvić, Sandra Bugarski, Srđan Timarov, Miodrag Kapor, Slobodan Boda Ninković, Stefan Radonjić, Jug Radivojević, Miloš Biković, Andrija Kuzmanović i mnogi drugi. Boda Ninković održao je emotivni govor u kom se oprostio od svog velikog prijatelja.

G.G./ATAImages, Amir Hamzagic/ATAImages Komemoracija Marku Živiću održana je na velikoj sceni “Olivera i Rade Marković”

"On je mene zvao Bodili, Bodice. Svi smo gajili nadu da ćemo se svi sresti na ovim daskama. Razmišljao sam kako bih i gde mogao da nađem neko poređenje sa njim, recimo u životinjskom ili biljnom svetu i onda mi se prikazao maslačak, ona nežan, krhk, gizdav. Mislim da ovde nema čoveka koji nije posegnuo jednom za maslačkom, dunuo ga i rasejao ga. Marko je za mene maslačak. Kad s nekim delite par malih kvadrata, kad se skidate zajedno, onda ste valjda dovoljno intimni, prisni", rekao je Boda koji nije mogao da zadrži suze.

"Pričali smo dosta, šalili se, smišljali svašta. I sećam se vrlo dobro koliko se Marko povremeno ljutnuo kad sam ja pokušao da celu stvar malo razigram. Međutim, ta poslednja scena u kojoj on šalje Andriju i Anju u spas, a sebe žrtvuje za njihov spas, govori o tome da tu nije bilo mnogo glume, to je bio Markić. I Marko nije bio ovakav dogovor.Trebalo je da ti mene ispratiš u penziju, a ja tebe da ovako pratim.  Neka ti je laka zemlja Marko", rekao je glumac.

Izvor: Lepa&Srećna