Da li ste imali priliku da čujete neku svoju prijateljicu kako kaže: „On je isti kao i svi ostali”? I dok s odobravanjem klimate glavom, iznova biste slušali istu priču, samo s drugim učesnicima... A možda ste nekad i sami izgovorili to isto?

Šta se to dešava u muško-ženskim odnosima kada dođe do takve izjave, a u početku je sve izgledalo idealno? Da li ste razmišljali o tome kako kreirate svoja veze: po uzoru na one prošle ili s novom energijom i novim uverenjima?

Jelena Milanović, sertifikovani kouč, u ovom broju našeg magazina daje zanimljive odgovore na ova pitanja.
Ranije je bilo dovoljno da se pogledi sretnu, pa neko skupi hrabrost i priđe, započne razgovor, postavi duhovito pitanje i po nečemu bude zanimljiviji od drugih... Međutim, poslednjih decenija mnogo toga se promenilo, tehnologija omogućava da se razne ideje ostvare na sasvim drugačiji način, pa ukorak s vremenom ide i sklapanje poznanstava.

Bezbroj je razloga za onlajn upoznavanje, od nedostatka vremena do nesnalaženja u društvu, ali isto tako i bezbroj sumnji: da li je bezbedno, kako znati da je sagovornik iskren, da li je to zaista on na fotografiji...?
Jovanka Lalović, porodični psihoterapeut iz Centa za adolescenciju i adikcije, daje konkretne savete za sve korisnike veb-stranica za upoznavanje.

Veze i odnosi, ljubavni par se drži za ruke
Shutterstock  

Naša novinarka Milica Prelević razgovara s poznatim ženama koje svojom harizmom, voljom i uspehom pokreću svet oko sebe. U ovom broju njena sagovornica je Hana Selimović, koju smo gledali u drugoj sezoni TV serije „Besa” u liku hrabre, neumoljive i pravične inspektorke Divne, dok joj je predstava „64” donela novo priznanje. Na pitanje šta bi najviše volela da ostavi u protekloj godini s rečima „ne ponovilo se”, Hana otkriva čemu se nada u ovoj.

Hana Selimovic
Foto: Ivan Mijatović 


„Nije na meni da određujem šta će se događati. Ne želim da dopuštam sebi da diktiram životu šta sme a šta ne. Nek on radi kako mora. Ja sam tu da se snađem. Bring it on”, kaže jedna od naših najboljih glumica današnjice.

Posle duže pauze pevačica Ana Stanić objavila je autorski maksi-singl „Moja Nova godina”. Njene pesme u kojima se prepliću mašta, magija i ljubav ulivaju nadu i optimizam, i vraćaju lepo raspoloženje.

„Ponekada se borim protiv vetrenjača, maštom ulepšavam stvarnost, guram svoju priču kao Don Kihot i dokle god u sebi imam volju i iskru koje me vode, ali i publiku koja sebe pronalazi u mojoj umetnosti, tako ću raditi”, kaže Ana.

Ana Stanic
Foto: Sara Apostolović 

Za kraj, vodimo vas na jedno lepo putovanje kroz reportažu naše novinarke Vanje Ostojić, koja je ovih zimskih dana obišla najlepša mesta Slovenije: Ljubljanu, Bled, Bohinj, Piran... Uživajte!

Bled Bohinj
Shutterstock