Čitaoce je osvajao savšrenim stilom pisanja, njegovi blogovi su bili uvek najčitaniji, bio je omiljeni član većine beogradskih redakcija, a sada nas je u utorak 11. januara nenadano napustio kolega, novinar i urednik Igor Karanov.

“Večeras je prestalo da kuca srce mog prijatelja, kolege, saborca i cimera, Igora Karanova. Iznenada, neočekivano. Baš onako kako je Igor i živeo. Meteorski. Sagoreo je baš u trenutku kada je najjače i najdivnije zablistao. Kakva šteta.” napisao je i najbolje ga opisao njegov prijatelj Anotnije Kovačević na portalu Serbian times.

„Iznenadni i prerani odlazak Karanova za Insajder televiziju je veliki gubitak, ne samo zbog činjenice da je bio riznica znanja i lepote reči, već i zbog toga što nas je napustio čovek koji je plenio dušom“, navodi se u saopštenju. "Emisija „Priča o priči“ koju je uređivao i vodio bila je tek jedna od priča koje smo od leta prošle godine počeli da gradimo zajedno. I to kratko vreme bilo dovoljno da osvoji srca i onih kolega koje su do tada znale samo njegov bogati novinarski opus“.

Karanov je talenat i posvećenost iskazivao više od dve decenije kroz novinarski rad u različitim medijima – od novosadskog „Dnevnika“, „Blica“ dnevnog lista „Nova“, preko magazina „Svet“ ,“Puls“, „Profil“, „Ekskluziv“ „Gloria“, „Playboy“,“Hello!“, „ELLE“, “Man’s Health”, “Cosmopolitan”,„Story“, do portala „Puls online“ i veb – sajta IGN Adria.

Za „Vek bez ikog“, jednu od svoje tri knjige poezije Karanov je dobio „Matićev šal“, a objavio je i roman „Dnevnik jednog vladara“.

Izvor: Lepa&Srećna