Dragan Kojić Keba je sa svojom koleginicom izvodio pesmu uz gitaru u "Novom jutru" ali u jednom trenutku je od bola zanemeo. Naime, njega je uhvatio jak grč u nozi, a pevač nije mogao da sakrije neprijatnost.

"Jao! Grč. Ne znam šta je ovo, uh... Gde baš sad..", rekao je Keba, a kada je grč popustio, nastavio je s pesmom. Svako ko je doživeo ovo neprijatno iskustvo zna koliko je bolno, a evo šta je potrebno da uradite ako vas uhvati grč u nozi. Važno je da ne razgibavate nogu kad nastupi već da uradite potpuno suprotno - da nogu istegnete.

Uhvatite nožne prste noge koju je uhvatio grč i naglo i snažno ih povucite prema sebi. Iako je bol snažan, izdržite i pokušajte da zadržite stopalo u tom položaju, a drugom rukom istovremeno masirajte bolni mišić.

Uzročnici grčeva u nogama su: smanjen broj elektrolita u krvi, poput magnezijuma, kalijuma, kalcijuma i natrijuma, neudobne cipele, nepravilno sedenje, ali i degenerativne promene zglobova stopala. Fizička akttivnost i dovoljan unos minerala su dobra prevencija protiv grčeva.

Izvor: Lepa&Srećna