Žene obožavaju dr Dereka Šeparda, niko nije imun na šarm dr Meredit Grej, ali "prljav veš" sa snimanja popularne serije "Uvod u anatomiju" kao da se pojavljuje na sve strane i preti da pomrači slavu TV hita.

Prvo je Linet Rajs objavila knjigu "Kako preživeti - iza kulisa Uvoda u anatomiju", u kojoj je iznela brojna svedočanstva angažovanih na snimanju. Prema navodima izvršnog producenta Džejmsa Periota, glavni glumac Patrik Dempsi se ponašao sve neprijatnije kako je popularnost njegovog lika dr Dereka Šeparda rasla.

Nije bila reč o seksualnom zlostavljanju, ali je navodno "terorisao kolege" i sukobljavao se, kako sa autorkom serije Šondom Rajs, tako i sa glumicom Elen Pompeo koja je glumila dr Meredit Grej.

Sada je i glumac Izaja Vašington potvrdio deo tih navoda. U jednoj radio emisiji on je izjavio kako su Elen platili "na crno" čak pet miliona dolara kako ne bi ispričala istinu o toksičnom ponašanju Patrika Dempsija. Ovo se, kako tvrdi, dogodilo kad je počeo pokret #MeTo, u kojem su razotkrivene mnoge slavne ličnosti koje su se nedolično ponašale prema kolegama.

Prema rečima producenta Periota, Dempsi je kod mnogih izazvao pravi posttraumatski stresni poremećaj, jer je svima stavljao do znanja da može da prekine snimanje serije kad god poželi. Vašington kaže da mu je uputio niz rasističkih komentara i stalno izazivao tenzije, verovatno ljubomoran jer je imao najveći honorar posle njega.

Izvor: Lepa&Srećna