Stvari su se, izgleda, vrlo malo promenile... i davnih šezdesetih godina prošlog veka postojala je vrsta "selfija", a ovaj na  kojem su glumci Mihajlo Kostić Pljaka i Miša Janketić  objavljen je na Instagramu.

Fotku je objavio Pljakin sin Vuk Kostić, uz kratku posvetu i poruku Mišinom sinu Marku koji je danas njegov kolega, glumac.

"Pljaka i Miša... Kostić i Janketić... A mi ćemo biti još bolji drugovi.. Jer smo mnogoo gori ljudi... "Selfi" iz 1960 i neke," napisao je Vuk tagujući Marka i šaljivo dodao na kraju "Pupu".

Za sve one koji ne pamte ta vremena, treba objasniti - tada su na mnogim mestima u gradu postojali automati za brzo fotografisanje - ubaciš novčić, uđeš u kabinu, navučeš zavesicu da se manje mešaju dnevno i veštačko svetlo i - dobiješ nekoliko portreta za par minuta. Ako si brz, možeš da promeniš nekoliko izraza lica. Ko je gledao film "Amelija Pulen" znaće o čemu pričamo. 

Najčešće su ove "brze slike" korišćene u razne administrativne svrhe, za lična dokumenta i tome slično, ali mnogi su uživali da prave "face" pred ovim nemim "fotografom" i uživaju u zabavnim portretima.

Prijatelji su, naravno, voleli i da se slikaju zajedno pa je tako  i nastala ova serija sličica dve glumačke zvezde iz tog doba. Miša Janketić i Mihajlo Pljakić bile su prave legende svog posla, a sva ženska srca su pomalo uzdisala za njima. 

Uostalom, baš tako je sada i sa njihovim sinovima, zar ne Svi čekaju da se i Vuk i Marko slikaju ovako pa da procene - da li je ova generacija maštovitija kad je selfi u pitanju?

Izvor: Lepa&Srećna