Legendarna pevačica Silvana Armenulić imala je trnovit životni put, rođena u siromašnoj porodici kao jedna od devetoro dece od početka se borila za svoje parče sreće. Postala je pevačica sa samo 16 godina, a neverovatnu slavu stekla je tek kada je otpevala pesmu „Šta će mi život bez tebe dragi“ koju je za nju napisao Toma Zdravković.

 Celog života je patila i žudela za tim da bude srećna i zadovoljna pa je to i bila inspiracija za legendarne stihove.

- Danas se naježim kad uđem u kafanu. Trebalo je izdržati neprijatnosti i poniženja. Ko nije bio među pijancima, ne zna koliko je to strašno. To govorim ja koja sam pevala u boljim lokalima, mogu da zamislim kako je onim pevačicama u raznim prčvarnicama gde ih većina gostiju gleda i sluša bez poštovanja – govorila je Silvana.

Priznala je u jednom od svojih intervjua da nikada nije bila optimistična i uprkos tome što je konačno postigla ono što je htela, i živela život baš onako kako je oduvek želela, crne misli uvek su joj bile prisutne i kvarile zadovoljstvo.

- Veliki sam pesimista. Bojim se života, budućnosti, onog što će sutra biti. Strepim da li će ga uopšte biti – pričala je u jednom intervjuu 1972. godine.

Ogromna slava koju je doživela odvela ju je i do Bugarske gde je sa svojom sestrom Mirjanom, takođe pevačicom, imala koncert. Silvana je poželela da se sretne sa slepom proročicom Vangom, jer je godinama želela da sazna svoju sudbinu. Organizatori su je odveli kod nje, a kada su se našle nasamo Vanga nije htela ni da se okrene ka njoj i rekla joj je potresne reči: „Ništa, ništa ne treba ni da platiš. Ne želim da govorim s tobom. Ne sada. Idi i dođi za tri meseca. Čekaj! U stvari, nećeš moći da dođeš. Idi, idi, ako možeš dođi.“

Bilo je to u leto 1976. godine. Silvana je u oktobru iste godine poginula na putu Niš – Beograd.

Screenshot / Youtube / srbabeg Legendarna pevačica slavu je stekla pevajući u seriji "Ljubav na seoski način"

Izvor: Lepa&Srećna