Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BIO JE OČAJAN KAD JE SILVANA POGINULA, NIKADA GA NISAM VIDELA TOLIKO TUŽNOG: Supruga Tome Zdravkovića u suzama

Supruga Tome Zdravkovića, Gordana priznaje da život s legendarnim pevačem nije bio lak.

 supruga tome zdravkovića Izvor: Youtube/Printscreen/K1/RTS Kvadratura kruga - Zvanični kanal

Film “Toma”, koji je podsetio na život i sve lične uspone i padove jednog od najvećih boema u nekadašnjoj Jugoslaviji, vratio je pubiliku u bioskope. Niko nije ostao ravnodušan gledajući život umetnika koji je protkan teškom mukom i slomljenim srcem, kakve su, između ostalog, i njegove pesme bile.

Filmsko ostvarenje je ganulo sve, a posebno njegovu suprugu Gordanu, koja zbog komplikacija oko dokumenata usled korone, nije stigla da dođe na premijeru.

Možda će vas zanimati

“Sinoć sam videla film i Toma je za mene sada opet živ. On je sa mnom uvek, ali kada sam sinoć videla film, to je bilo strašno.Milan Marić je u filmu 99 odsto Toma. Nisam mogla da verujem koliko je njegov govor isti, njegovi maniri. Plašila sam se da će biti ovako. Nisam znala da će Milan toliko da uđe u lik i Tominu emociju. Bjelu nije interesovala Tomina biografija, to mi je bilo jasno kada smo razgovarali, već je on hteo emociju. Da sazna šta je to u Tomi što se zove tuga. Svaki Milanov gest, pokret, mimika lica... toliko podsećaju na Tomu da je to neverovatno“, rekla je Gordana u emiji Uranak i govorila o tome kakav je bio brak u kom je provela  godina.

"Život sa Tomom nije bio lak, ali nije bilo ni teško. U početku je bilo veoma konfuzno. Imala sam 25 godina kada smo se upoznali, a on je bio 12 godina stariji. Bio je oformljena ličnost i morala sam to da prihvatim. Nisam htela da ga menjam. Morala sam da se uklopim u njegov život. On je bio čovek koji je jako malo pričao, morala sam sama da dolazim do rešenja i saznanja šta voli i šta ne voli.Bio je nepoverljiv, stalno je imao sumnje. Počela sam da ga shvatam tek kada mi je rekao: Sve što možeš rukom da dotakneš, to nije vredno, to nije život. Govorio je da mu je isto da li živi u palati ili u sobici. Stalno je bio na ivici. Tražio je slobodu. Pitao bi: Zašto ljudi moraju da imaju vozačku dozvolu? Govorio bi mi: Nemoj da čekaš da nešto završiš da bi živela, živi svakog trenutka“, rekla je Gordana koja ga,kako je rekla, nikada nije pitala gde je bio i šta je radio.

Možda će vas zanimati

"Pre mene je imao tri braka i on nije trpeo da mu neko govori šta može, a šta ne može. Bio je impulsivan, kada je nešto hteo – morao je to da uradi. U meni je našao ženu koja može da ga razume, bila sam mu mirna luka. Smatrala sam da treba da živi svaki dan najbolje što može, jer kada smo se upoznali već je bio bolestan. Nikada mu ništa nisam zamerila, pratila sam ga u svemu. Voleo je ljude mnogo, napisao je pesmu „Voleo bih da zagrlim sve nesretne ovog sveta“. Pored mene je mogao i da se zaljubi. Kažem mu – Ako imaš neku muku, ako si se zaljubio, daj da rešimo problem. Nikada ga nisam pitala zašto je potrošio novac, gde je bio, šta je radio. Za njega bi to bilo opterećenje. Rekao mi je jednom: Hoćeš li me pitati gde sam bio tri dana? A ja mu kažem: Jel ti bilo lepo? I On kaže: Jeste, a ja: To je važno, da ti je bilo lepo"

Gordana Zdravković kazala je i da pretpostavlja da je njen suprug bio zaljubljen u Silvanu ali da to nikada nikome nije rekao.

"Među njima je postojalo veliko prijateljstvo, ali ona je za njega bila nedostižna. Verujem da nikada nije imao hrabrosti ni da joj kaže da je voli. Kada je poginula, bio je očajan. Sećam se da nam je Lepa Lukić to javila. Nikada ga takvog nisam videla, toliko tužnog“, rekla je supruga Tome Zdravkovića koja nije uspela da zadrži suze.

Izvor: Lepa&Srećna

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije