Pomen pevaču Tomi Zdravkoviću održan je danas na Centralnom groblju, a na njegov grob je prva stigla njegova udovica Gordana, koja inače živi u Kanadi. 

Na 30. godišnjicu njegove smrti, tu su se okupili i njegovi poštovaoci i kolege, kao i autori i glumci filma "Toma" koji je nedavno premijerno prikazan. "Ne mogu da verujem da je toliko prošlo, pogotovo sada sa ovim filmom on i dalje živi", rekla je Gordana za Kurir. "Toma je bio veoma interesantan i drugačiji. Sve mi je ostalo u sećanju, mnogo mi nedostaje, sve što sam preživela sa njim mi nedostaje."

Ona je, kako kaže, plakala tokom celog filma, naročito zbog glumca koji je u filmu igrao Tomu, Milana Marića. "On je potpuno ušao u Tomin lik, odradio je najbolje što je mogao", rekla je ona. Kada joj je Marić danas prišao na groblju, ona se ponovo rasplakala u njegovom zagrljaju.

Dirljiv je bio i govor koji je održao producent i režiser filma Dragan Bjelogrlić. 

Između ostalog, on je rekao: "Tragajući za uzrocima tvoje tuge i bola suočio sam se sa svojom tugom i svojim bolima. Tragajući za tvojom dušom, pronašao sam za trenutak svoju i sve to pokušao da prenesem na filmsko platno. Hvala ti na tome. Ako smo negde pogrešili baveći se tvojim životom, ne zameri. Veruj mi da smo to radili sa puno ljubavi i da smo te mnogo zavoleli.

Počivaj u miru, dragi Tomo. Tvoje pesme pevaju se ovih dana ponovo, sa nekim novim zanosom. Pevaju se širom one nekadašnje zemlje koja je umrla zajedno sa tobom. Neka ti je večna slava i hvala."

Film je, prema rečima mnogih, imao za cilj ne da verno predstavi samu biografiju velikog pevača, već emociju koju je on nosio. Otuda i neka odstupanja, pa i prikaz svadbe u filmu za koji je Gordana ispričala da nije uopšte postojala. 

Pričajući ranije o svom životu sa legendarnim Tomom, ona je naglašavala da su njih dvoje gajili poseban odnos i da ga je ona u svemu razumela. Budući da je, još kad su se upoznali, on već bio bolestan i da mu je bila potrebna, pre svega, mirna luka, ona se trudila da ga u svemu prati i hrabrila ga da svaki dan provede najlepše što može.

MONDO / Stefan Stojanović Na 30. godišnji pomen Tomi Zdravkoviću, na njegov grob su došli i brojni poštovaoci i kolege velikog pevača.

"Ja sam siguran da među vama nema osobe koja nije pogledala film i nekako smo svi počeli da ponovo živimo uz film o Tomi i nekako smo posle ovoliko godina, opet zahvaljujući njemu pronašli dušu, i kada ljudi pitaju jedni druge: "Bio si u bioskopu? Pogledao si film? Je l' si plakao?". Ovaj drugi kaže: "Jesam". "Za čim si plakao?". To je odgovor koji još uvek traži svoju definiciju. Ja mislim da mi svi trenutno plačemo dok gledamo taj film, za svim onim što smo nekada imali, a što pokušavamo da pronađemo u nama svih ovih godina. Neka je Tomi večna slava i hvala", rekao je Željko Joksimović.

Izvor: Lepa&Srećna