Iako je prolazila kroz težak životni period zbog bolesti dugogodišnjeg partnera Milutina Mrkonjića, koji je je, nažalost, okončan njegovom smrću, Ana Bekuta pronalazila je snagu da bude uz porodice dragih ljudi koji su preminuli. Na komemoraciji Marini Tucaković održala je dirljiv govor koji je mnogima izmamio suze.

"Naša najintimnija osećanja pretvarala je u reči koje smo mi jako dobro znali, ali ih bez nje nikada ne bismo napisali i izgovorili. Ona je od jednostavnih reči stvarala neverovatne stihove. Marinu Tucaković nisu izgubili samo sin i suprug, nisu samo pevači izgubili deo budućnosti. Marine bez mene bi bilo, ali mene bez nje ne bi", oprostila se na dirljiv način od autorke brojnih hitova. Zbog te podrške posebno joj je zahvalan Marinin sin Milan Laća, koji se potrudio da joj pruži utehu u ovim teškim trenucima.

"Preminuo je Milutin Mrkonjić. Za mnoge, preminuo je još jedan političar. Za mene, preminuo je čika Mrka. Čuburac. Stari laf koji nikad nije voleo da mu persiram. Prijatelj kuće koji je uvek bio spreman da pomogne. Šmeker starog kova. Čovek. Počivaj u miru", napisao je Laća, pa dodao:

"Moje najiskrenije saučešće Ani, koja je pored svoje borbe imala snagu da u isto vreme bude uz nas, i uz Marinu, i čije su me reči na maminoj komemoraciji duboko dirnule", napisao je sin Marine Tucaković.

Izvor: Lepa&Srećna