Voditeljki Nini Kolundžiji je u julu 2020. dijagnostikovan tumor pankreasa, a kako kaže, nije imala nijedan simptom.

"Tumor sam ustanovila redovnim sistematskim pregledom. Rak pankreasa je jedan od najpodmuklijih jer se obično otkriva u kasnoj fazi. Kad osetite simptome, tada je najčešće kasno. Nisam imala apsolutno nikakve simptome. Baš ništa nisam imala od onoga što nabrajaju da bih mogla da posumnjam. Na pregledu su mi ustanovili da imam problem sa žučnom kesom i da pratim stanje njenog rasta. Kad sam išla na kontrolni pregled, to više nije bio problem. Ustanovili su da imam nešto cističnog oblika na pankreasu", rekla je voditeljka i otkrila da joj je krvna slika bila odlična.

"Daljim ispitivanjem se ustanovilo da je reč o benignom tumoru pankreasa, koji se naziva predmaligni, jer je muciozni-cistični tumor. Na ultrazvuku abdomena se videla promena. Krvna slika mi je pri tome bila odlična",  ispričala je u emisiji "Puls Srbije" na Kurir TV Kolundžija koja se nakon operacije pridržava svih saveta koje su joj lekari dali.

"Godinu dana sam čekala, jer su bolnice bile u kovid režimu. Posle operacije sam dve nedelje bila u bolnici. Imam ogroman rez na stomaku. Glavni utisak kad sam izašla iz bolnice je da sam ostala malo bez snage. Mesec dana od operacije mi je bilo potrebno da zaličim na staru sebe. Disciplinovana sam. Sve što su mi lekari rekli, slušam. Promenila sam način ishrane, šetam. Prva velika kontrola me očekuje krajem januara, šest meseci posle operacije. Na kontrolama je do sada bilo sve dobro. Ne pijem nikakvu terapiju, hirurgija je sve rešila", rekla je voditeljka,

Izvor: Lepa&Srećna