Nenad Okanović se susretao sa brojnim nedaćama na početku karijere, a s obzirom na njegovu današnju popularnost teško je poverovati da je glumu hteo i da napusti.

Velika kriza je nastala 2005. godine kada je morao da prestane sa radom u pozorišnoj trupi u Novom Sadu. U njoj je igrao od 2002. godine, ali je došlo do toga da ne može da izdržava porodicu.

"Zaposlio sam se u duvanskoj industriji u Senti na poziciji montažera da bih imao para da detetu kupim pelene. Nisam ništa zarađivao a nisam želeo da mi roditelji pomažu", ispričao je Nenad za Hit. Kad je jednog dana sreo drugaricu i njenog dečka, režisera Gorana Stankovića, nije ni znao da će mu ovaj slučajni događaj promeniti život.

"Goran mi je rekao mi je da radi kao asistent režije na jednoj seriji i da će me pozvati na kasting. Nisam imao pojma da se radi o seriji Selo gori, a baba se češlja. Pozvao me je nakon tri dana i rekao da dodem i ponesem nekoliko fotografija", priča Nenad.

Radoš Bajić se nasmejao kada je video njegove slike, jer nisu uopšte bile profesionalne već privatne, slikane na jednom bazenu. "Odmah sam dobio ulogu", kaže Nenad. U to vreme je bio skeptičan, zamalo je odbio ulogu, ali ga je supruga Željana ipak ubedila da je prihvati.

"U prve četiri epizode moj lik je bio nebitan. Međutim, kako je snimanje odmicalo, zajedno sa Radošem sam nadograđivao lik sina Dragana. Video je da mi leži i počeo je da dopisuje tekst za njega i da ga širi. Osetio je da će ga publika zavoleti. Ostalo je istorija. Sada kada pogledam, napravio bih životnu grešku da sam odbio tu ulogu", kaže Nenad.

Izvor: Lepa&Srećna