Neda Ukraden sve lepe i ružne trenutke svog života pretočila je u reči. Želela je da prikaže zanimljive momente tokom karijere kada je pevala značajnim ličnostima, kao i teške dane koje decenijama kasnije nije uspela da zaboravi.

"Rukopis sam završila, moram još nešto malo da sredim. Postoje divne fotografije koje su ilustracija tog vremena. To je priča o meni i karijeri, zemlji koje više nema, gradu u kom sam živela, o jednom celom muzičkom miljeu, ali i čitavom nizu sjajnih kolega. Ja sam neposredan učesnik i svedok svemu tome. U knjizi će se naći i značajne ličnosti kojima sam pevala, od Josipa Broza Tita do Muamera Gadafija", rekla je Neda i otkrila koja je godina za nju bila najteža.

 "Govoriću o ljubavima o kojima do sada nisam pričala. Biće raznih tajni. Meni je najveća bol ‘92. godina. Taj nasilni prekid života kada smo roditelji i ja ostali bez svega u životu što smo stekli decenijama unazad. Sve ono što smo kućili, nameštali, obrađivali, bez svega smo ostali. U tom trenutku nemaš kome da se žališ i da se obračunavaš. Sama sam svoju bol i napore nosila", rekla je za "Blic" pevačica koja je nadavno ispričala da je nekih stvari godinama odbijala da se seća. 

"Drugi deo knjige svavako će biti dramatičnija varijanta mog života. Počeće mojim odlakom iz Sarajeva, biće deo o ratu, napisano je dosta detalja i o izbeglištvu. Veoma dugo sam odbijala da se sećam svega iz rata, meni je to još uvek sveže. Bilo mi je teško dok sam pisala knjigu prisećala se svih tih detalja, prošlo je skoro 30 godina od tada i mislim da sam konačno uspela da napravim neku istorijsku distancu. Biće to prava drama", rekla je Ukradenova za "Kurir".

Izvor: Lepa&Srećna