Vera Matović je odrasla u višečlanoj porodici, a svo četvoro dece je vodilo brigu o roditeljima kad su onemoćali.

"Od malena smo naučeni da pomažemo, sećam se da smo kao deca umeli da oberemo voće i pomognemo mami u svemu. Umeli smo čak i da pakujemo ciglu i nosili na sušenje", prisetila je pevačica u emisiji "Premijera vikend Specijal". "Tata je bio radnik, a mama domaćica i bila je veoma spretna, uvek smo svega imali imali u kući."

Međutim, otac je u poznim godinama doživeo moždani udar nakon nemilog incidenta sa lopovima koji su ga pokrali, ali i naneli telesne povrede. Od tog događaja, oslepeo je na jedno oko, a s godinama mu je popustio i vid na drugom.

"Bila mi je velika želja da mu pomognem i uspela sam da ga odvedem na operaciju kojom mu je vid vraćen", ispričala je Vera, opisavši dirljiv trenutak kad se otac vratio kući u Čačak. "Sedeo je u dvorištu, gledao bunar koji smo iskopali zahvaljujući našim honorarima koje smo zaradili, gledao lipu kraj bunara i po njemu smo videli da je zadovoljan. Želja mu je bila ispunjena, a samo nekoliko dana kasnije je umro", završila je pevačica sa suzama u očima.

Izvor: Lepa&Srećna