Glumica Marija Petronijević podstrek je i ohrabrenje svim ženama, jer živi svoj san u rodnom selu Visibabe. Napustila je Beograd, radi na svom imanju a sada čeka bebu sa partnerom čiji identitet još uvek krije.

Ipak, u 9. mesecu trudnoće ona je dobila korona virus, ali budući da je vakcinisana, sada nema nikakve simptome.

"Dan deseti. Bolest se bliži kraju. Sada bez bilo kakvih simptoma. I dok čekam da se potpuno oporavim, nastavljeni su zemljani radovi. Hvala Bobanu i Boki koji nadgledaju radove, dok traje moja sprečenost. Put će biti završen pre zime. Na selu uvek ima da se radi", napisala je Marija na svom Instagram profilu.

Marijini simptomi su od početka infekcije bili laki, a analiza je pokazala da je još početkom oktobra imala antitela - drugu dozu vakcine je, naime, primila 24. septembra.

"Nakon konsultacija sa profesorima Medicinskog fakulteta u Beogradu, vakcinisala sam se vakcinom koja je preporučena trudnicama", rekla je Marija nedavno. "Još u momentu vakcinacije, objašnjeno mi je da virus mutira, da forme virusa s kojim mogu doći u kontakt mogu biti izmenjene i da će vakcina pomoći u segmentu potpune ili delimične zaštite.

Objasnili su mi da ću, u slučaju infekcije, imati spremnu količinu antitela i da će organizam brže naći načina da se izbori. Računajući na to, nastavila sam da se pridržavam epidemioloških mera, koje su podrazumevale distancu i nošenje maske u svakodnevnom životu.

Međutim, živeti okružen ljudima koji i dalje ne veruju u koronu ili zanemaruju epidemiološke mere znači biti izložen stalnom riziku od obolevanja i mogućem zaražavanju, bilo da ste u prodavnici, na benzinskoj pumpi, pijaci, pekari ili bilo kom mestu."

Da podsetimo, ona je prvog dana imala temperaturu 37,4, a javili su joj se i bolovi u mišićima, glavobolja i zapušen nos.

Izvor: Lepa&Srećna