Majčinstvo je jedno od najlepših životnih iskustava, ali nemali broj žena nakon porođaja prođe kroz nezamislivo težak period. Kada najsrećniji dan u životu zameni period tuge i osećaj nemogućnosti brige o bebi, mnoge majke ne znaju kako da se postave. Osećaju krivicu koja sve dodatno produbljuje.

Zato je podrška partnera jako važna, a pevačica Vesna Đogani ju je imala od supruga Đoleta, nakon što je rodila sina Andrijana koji sada ima 15 godina.

"Znam da mnoge žene ćute o ovome, ali ja sam prvih šest meseci od Adrijanovog dolaska na svet patila od postporođajne depresije. Manifestovala se tako što sam bila potpuno bezvoljna za bilo kojom aktivnošću u vezi sa bebom, čak nisam znala šta da radim sa sinom, plašila sam se da neću moći. Nije pomoglo ni što se Đole postarao da mi sve bude maksimalno olakšano, unajmio je ženu koja nam je pomagala oko svih kućnih poslova, moje je bilo samo da budem majka, da se posvetim sinu i ništa više od toga, ali ja nekako na samom početku nisam mogla. Naravno, to je vremenom prolazilo i razvila sam veoma poseban odnos s njim. Kasnije, kada sam rodila Lauru, već sam mnogo drugačije gledala na stvari",  rekla je Vesna gostujući u emisiji kod koleginice Goce Tržan.

"Kako je Adriano postajao sve stariji nisam mogla da se izborim s njegovim temperamentom, ništa me nije slušao i za sve je mislio da zna bolje. Zato sam se obratila za pomoć profesionalcu i učila sam da drugačije pristupim svom detetu kako bismo pronašli zajednički jezik. Đole je u tom pogledu bio drugačiji od mene, umeo je da povuče granicu i bude strog kada je potrebno, ali i popustljiv u istoj meri" objasnila je Vesna.

Izvor: Lepa&Srećna