Jedan od najpoznatijih francuskih hirurga Monsef Daman je u ekskluzivnoj ispovesti za britanski list "Dajli mejl" nakon 24 godine progovorio o smrti princeze Dajane. Tom prilikom je otkrio jezive i pomalo bizarne detalje.

Naime, princeza Dajane je imala saobraćajnu nesreću u pariskom tunelu 1997. godine. Odmah je prevežena u bolnicu, a lekari su se satima borili za njen život. Monsef Daman je odlučio da sada progovorio o tome i da otkrije detalje kobne noći. Ovaj čovek je tada bio veoma mlad, a uprkos svemu je dao sve da spase život čuvene Lejdi Di.

Kada su ga kolege obavestile da imaju hitan slučaj, on je pravio pauzu na dežurstvu, ali odmah je ustao i pritekao upomoć. U prvi mah nisu znali o kome se radi, a onda je istakao da je njegova koleginica ostala u stanju šoka kada je shvatila da je reč o princezi Dajani.

Hirurg navodi šta se desilo u trenutku kada je čuvena Lejdi Di dospela do bolnice.

"Princezu su odmah poslali na rendgen gde se ustanovilo da ima unutrašnje krvarenje. U tom momentu, kako joj još uvek nisu ustanovili krvnu grupu primila je jedinicu nulte krvne grupe. Negde oko dva sata posle ponoći, doživela je drugi srčani zastoj, pa je bila neophodna hitna operacija, imala je teško oštećenje srčane maramice", objasnio je poznati hirurg, pa je dodao da su vrlo brzo shvatili da im je potrebno pravo čudo kako bi princezu vratili u život. Ali, uprkos tome, on je nastavio da se bori za njen život, zajedno sa timom lekara.

Printscreen/ YouTube ABC News smrt princeze dajane

Nakon bezbroj pokušaja da princezu Dajanu vrate u život, pribegli su i poznatoj doktorskoj metodi..

"Probali smo ručnu masažu srca, defibrilator, dali smo joj adrenalin. Ali ništa. Borili smo se za njen život još jedno sat vremena, ali na kraju smo je izgubili. Mi smo jedna od najboljih bolnica u Francuskoj i ponosni smo što smo mnoge ljude uspeli da spasemo, ali nju jednostavno nismo mogl", objasnio je Monsef Daman i otkrio da su svi bili zaokupljeni spasavanjem princezinog života, da tadašnjeg predsednika Žaka Širaka niko nije ni primetio.

Poznati lekar je naveo da su, pored strašnih scena, i one bizarne bile prisutne. Pa su tako bizarni incidenti sa novinarima bili veoma zapaženi, a sve to zbog toga što su novinari širom sveta pokušavali da "spasu" život princeze Dajane umesto lekara.

Mnogi od njih su se prerušavali u lekare i medicinsko osoblje, kako bi dobili izjave i uslikali detalje iz bolnice. Međutim, pored svih bizarnih incidenata sa novinarima, jedan mu je ostao posebno urezan u pamćenje.

"Najbizarnija situacija koja mi se dogodila jeste da mi je jedan čovek tražio da mu prodam klompe na kojima je još bilo krvi preminule Dajane. Taj čovek mi se obratio dok sam bio u krugu bolnice i rekao mi - hoću da kupim vaše klompe. One na sebi imaju plavu krv. Fascinantno je dokle su ljudi spremni da idu", objasnio je Daman i dodao da klompe nije prodao, niti poklonio, već samo očistio.

Ekskluzivni intervju poznatog hirurga je odjeknuo svetom, mnogi ga hvale za to što je dao sve od sebe, a postoje i oni koji mu se dive zbog hrabrosti i nazivaju ga čovekom koji je u svojim rukama držao srce princeze Dajane.

Izvor: Lepa&Srećna